İngiliz Çayı Yapmanın Püf Noktaları

Bizde 5 çayı olarak bilinen, İngilizlerin İngiliz çayı olarak tanıttığı çayın tarifini biliyor musunuz? Sütle yapılan ve şekerle tatlandırılan bu çayın nasıl demlendiğini sizin için öğrendik. İşte İngiliz çayı demlemenin püf noktaları.

15.08.2019-13:07 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-12:55) İngiliz Çayı Yapmanın Püf Noktaları

İngiliz kültürünü yansıtan ve sütlü çay olarak bilinen İngiliz çayının nasıl yapıldığını bilmiyorsanız işte size hazırlanış yöntemleri.

İNGİLİZ ÇAYI TARİFİ 

Malzemeler

¾ siyah çay
4 yemek kaşığı şeker şurubu (damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz)
1 kalıp buz küpü
½ bardak süt 
Blendır

İngiliz çayı hazırlanışı

İngiliz çayını yapmaya başlamadan önce ilk olarak şeker şurubunu hazır edin. 1 bardak suyu kaynatıp ardından içerisine 1 bardak şeker ilave edin.

Ocağı kıstıktan sonra şekerler eriyinceye dek karıştırın. Bütün şekerlerin erimesi yaklaşık olarak 20 dakika sürebilir. Yaptığınız şeker şurubunu kattıktan sonra buzdolabına koyun.

İkinci adımda çayı hazırlamaya başlayabilirsiniz. . ¾ bardak suyu kaynatın. Ardından bardağın içerisine 2 poşet siyah çay ilave edin. 2 dakika demlenmesi için bekletin.

Son adımda ise tüm malzemeleri karıştırın. İlk önce buz ve sütü blenderdan iyice geçirin. Yaptığınız çayı da üstüne ilave ettikten sonra 5 yemek kaşığı şeker şurubu katın. Büyük taneler yok olana dek karıştırmayı sürdürün.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal