İki Günde Bir Ökse Otu Çayı İçerseniz Neye Şifa Olur?

Ökse otu olarak bilinen ve diğer adı çekem otu astıma, solunum yollarındaki hastalıklara ve daha pek çok hastalığa şifa oluyor.

22.11.2019-11:35 - (Son Güncelleme: 22.11.2019-11:35)

Ökse otundan yapılan çayı tüketerek hastalıklara şifa olabilirsiniz. Peki, ökse otu çayını iki günde bir içerseniz ne olur?

ÖKSE OTUNUN YARARLARI

Üst solunum yolu hastalıklarını sıklıkla yaşayan insanların düzenli şekilde tüketmesi lazım olan bir çaydır. Barındırdığı ferahlatıcı ve anti bakteriyel maddeler nedeniyle boğazdaki enfeksiyona sebep olan zararlı hücrelerin sayısını azaltır. Özellikle astım hastalığının tedavisinde uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Her gün bir fincan ökse (çekem) otu çayı içen astım hastalığına sahip bazı insanlar da, hastalığın işaretlerinin azaldığı gözlemlenmiştir. Yapılan çalışmalarda ökse (çekem) otunun kanserli hücrelerin yayılmasını önlediği ve kötü huylu tümörlerin küçülmesini sağladığı fark edilmiştir. Üstelik kanser ilaçlarının içeriğinde de ökse (çekem) otu mevcuttur. Kuru öksürüğü olan insanların da iki günde bir bu ottan yapılan çayı içmeleri yararlı olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal