İhaneti Atlatmanızı Kolaylaştıracak Öneriler

Hayatımızda hiç istemediğimiz olaylarla karşılaşabiliriz. Bunlardan biri de ihanettir. Eğer ihanete uğradıysanız bunu atlatmanın birkaç ip ucu var.

07.01.2019-11:36 - (Son Güncelleme: 07.01.2019-11:28) İhaneti Atlatmanızı Kolaylaştıracak Öneriler

Hayatımızda hiç istemediğimiz olaylarla karşılaşabiliriz. Bunlardan biri de ihanettir. Eğer ihanete uğradıysanız bunu atlatmanın birkaç ip ucu var. İşte detaylar...

1- Acınızdan bahsedin

İhanetten sonra iyileşme sürecindeki en önemli adımlardan biri suçlu olana acınız ve duygularınızdan bahsetmenizdir. Sizi kırdığını ve zor zamanlardan geçtiğinizi ona anlatın. 

2- Duygularınızı kabul edin

Maalesef farklı türlerdeki ihanetler sizi geniş negatif duygular deneyim etmek zorunda bırakabilir. Akıl karışıklığı, öfke, mutsuzluk gibi… Bu duyguları inkar etmemelisiniz. Ne kadar zor olursa olsun hissettiklerinizi kabul etmeli ve sahiplenmelisiniz. 

3- Sakin olun

Ağlamayın ve başkaları ile konuşmayı reddetmeyin. Kendinizi hayata devam etmeye zorlamadan önce yas tutmak için zaman vermeniz idealdir. Bu zihninizi temizleyecek ve hissettiklerinizin hafiflemesine yardım edecektir. 

4- Özgüveninizi arttırın

Öz güven ihanete karşı en güçlü yardımcılardan biridir. Yetenek, beceri ve kişiliğinizi gözden geçirip ne kadar muhteşem bir insan olduğunuzu hatırlayın. Pozitif özelliklerinize yoğunlaşın ve ihanetin hayatınızı mahvetmesine izin vermeyin.

5- Hoşunuza giden şeyler yapın

Yaşadığınız tatsızlıklardan sizi uzaklaştıracak hoş atmosferler içinde olmalı, sevdiğiniz insanlarla görüşmelisiniz. Bu can sıkıcı olumsuz düşüncelerden uzaklaşmanız, yeni maceralar ve mutluluk ile hayatınızı doldurmak için size ilham kaynağı olacaktır.

6- Öfkenizi kontrol altına alın

Öfke hem fiziksel hem de zihinsel olarak sizi yıpratır. Bu duygu aynı zamanda mutluluk çalar ve negatif düşüncelere sebep olur. Öfkenizi kontrol etmeli ve sizin canınızı yakan insandan intikam alma hevesinizi bastırabilmelisiniz. Daha sonra pişman olacağınız şeyler yapmaktan sakının.

7- Affetmeyi deneyin

Affetmek, duygusal gelişimin önemli bir parçasıdır. Bu zor adım sizin yola devam etmenizi ve zihninizi nefret ve öfkeden temizlemenizi sağlayacaktır. 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal