Hurmadan Şeker Nasıl Yapılır?

Rafine şekerin zararların artık hepimiz biliyoruz. Tamamen lifli olan hurmadan doğal şeker yapmak ise muhteşem bir seçenek. Peki, ama nasıl yapılıyor?

27.10.2019-15:56 - (Son Güncelleme: 27.10.2019-15:53)

Doğal bir şekilde hurmadan elde edeceğiniz şeker ile tatlılarınıza gönül rahatlığı ile ekleyebilir ve doğal yaşama adım atabilirsiniz.

HURMADAN ŞEKER NASIL YAPILIR?

Hurmaların çekirdeklerini alın ve parçalar şeklinde kesin. Bir fırın tepsisine dizin. Dilerseniz fırının teline de ekleyebilirsiniz. Ortalama 250 derece fırında pişirin. Ardından fırını kapatın, fakat kurumaya devam etmesi için bir gece fırının içinde bekletin. Hurmaların kaya gibi sert bir noktaya gelmesi lazımdır. Pişirmeden evvel mutlaka yıkamayın, aksi durumda şekeri kristalize olur. Sertleştirilmiş hurmaları soğutun, ardından da yüksek kuvvetli bir yiyecek işlemcisinde veya kahve değirmende yavaş yavaş çekmeye başlayın. Kahve değirmeni daha iyi olacaktır. Bir kutuya yerleştirin ve buzdolabında muhafaza edin. Kahve öğütücü, hurmaları ince bir toza ezse de bunlar kümeleşme eğilimi gösterir ve oldukça yapışkandır . Neredeyse kahverengi şeker ve pekmez arasında bir haç şeklindedir. Haliyle yeniden toz gibi olmasını diliyorsanız, çekilmiş hurmaları gıda işlemcisinde tekrardan çekin. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal