Hoşlanan Erkek Nasıl Davranır?

Birçok kadının e çok merak ettiği konulardan biri ‘hoşlanan erkekler nasıl davranır?’ sorusu. Sizler için merak edilen sorunun detaylarını hazırladık.

07.07.2018-15:56 - (Son Güncelleme: 14.05.2021-13:57)

Birinden hoşlanmaya başladınız fakat karşı tarafın duygularından emin olamıyor musunuz? Bu durumun sizi giderek karışıklığa sürüklemesine izin vermeyin. Erkekler, duygularını genellikle beden diliyle ifade ederler. Hoşlanan erkek nasıl davranır? Sizler için araştırdık. İşte detaylar…

HOŞLANAN ERKEK NASIL DAVRANIR?

Hareketlerini Takip Edin

Kadınlar da erkekler de çekici biriyle tanıştığı zaman saçlarıyla oynamaya başlarlar içgüdüsel gerçeklerden biridir bu. Bir diğer içgüdüsel hoşlanma belirtisi ise ayna etkisi olarak da bilinen karşıdaki insanı taklit etme durumudur. Örneğin masada bulunan bir obje ile oynadın, karşıdaki erkek de senden sonra aynı objeye giderse bu hoşlandığını gösteren taklit etkisine bir örnektir aslında. Bunun dışında, yaptığın el hareketlerini sürekli tekrarlıyor, senin konuşma hızında konuşmaya çalışıyor ya da aynı anda gülüyorsa senden hoşlanıyor demek yanlış olmaz. 

Bunun dışında bir diğer dikkat etmen gereken özellik ise kalabalık bir gruptala beraberseniz, karşındaki erkeğin duruş açısıdır. Bu tarz sosyal ortamlarda eğer hoşlandığın biri varsa istemsiz bir şekilde çekici bulduğun kişiye doğru yönelmeye başlarsın. Başka biriyle konuşurken karşındaki erkeğin omuzlarının sana doğru dönük olması sana olan ilgisini gösteren bir durumdur. Bedeninin üst kısmı kimle konuşursa konuşsun, sana doğru dönük olacaktır. Özellikle ayaklar, vücudun başka yöne bakıyor olsa bile ayaklar ilgilendiğin kişiye doğru dönük bir şeklide durur. Bu nedenle vücudunu başka bir yere çevirse bile ayaklarına bakarak senden hoşlanıp hoşlanmadığını tahmin edebilirsin. Benden hoşlanıyorsa neden bana bakmıyor diyebilirsin. Bunun nedeni ise erkeklerin reddedilme korkusuyla beğendiği/hoşlandığı kişilerle münasebete girmektense daha rahat olacağı kişilerle sohbet etmesidir ama belirttiğimiz gibi ayaklara bakarak tüm soru işaretlerini ortadan kaldırabilir, rahat bir nefes alabilirsiniz. Başkalarıyla sohbet etse bile bu, gözlerini senden alamaması için bir neden değil, yüzü başka yöne dönük olsa bile kaçamak bakışlarla ara ara seni inceleyecektir.

Gözlere Kalbin Aynasıdır

Erkekler duygularını ne kadar gizlemeye çalışsa da, onları ele verecek en hassas noktaları tabi ki gözleri. Çünkü bir erkek ne kadar duygusuz veya diğer bahsettiğimiz konularda kendini durduruyor olsa da gözlerine bakarak birçok şeyin farkın varabilirsiniz. Karşındaki erkek seninle konuşurken gözlerini kocaman açar veya kaşlarını kaldırırsa bil ki o an içinde ne fırtınalar kopuyor ve duygularını ancak bu kadar saklayabiliyor. Karşındaki o erkek küçük bir çocuk gibi heyecanlı ve o heyecandan neredeyse ölmek üzeredir. Senden hoşlanan kendine güvenli bir erkek göz kontağını asla kaybetmeden ve sakınmadan seni izlemeyi tercih edecektir. Mesela sana baktığı zaman göz bebekleri büyüyor ise sana karşı bir ilgisi olduğunu söyleyebilirim. Bu arada hoşlanmadığı şeylerde ise göz bebeklerinin küçüldüğünü unutma.

Bu süreçte ise seni dinlerken bir de kaşlarını kaldırıp, gözlerini de iyice açıyorsa seninle ilgilendiğinin, seninle flört etmeye çalıştığının farkına varabilirsin. Ancak her göz kontağı kurmayı da hoşlanma zannetmemek gerek, buradaki esas nokta erkeğin göz kontağını uzatıp uzatmadığıdır. Eğer her fırsatta normalinden daha uzun bakışlara maruz kalıyor ve inceden de gülümseme alıyorsan tamamdır, sana sinyal göndermeye çalışıyor.

Söylediklerini Hatırlar

Eğer bir erkek sizden hoşlanıyorsa, göz kontağını sizden uzaklaştırsa bile yüzünü asla başka yöne çevirmez. Seninle göz kontağı kurmaktan çekinmeyen kendine güvenli erkek bunun dışında bir de sen konuşurken senin ağız hareketlerini izleyerek ağzından çıkan her kelimeye dikkat ederek, tek bir tanesini bile kaçırmadan dinleyecektir. Senin söylediğin her şeyi dikkatle dinlediği bu anlarda ise alnını sana doğru uzatıyor ve başını eğiyor ise söylediklerinle ve en önemlisi ise seninle, kesinlikle ilgileniyor demektir.

Erkeklerin unutkanlıkları, hiçbir şeye önem vermemeleri falan malum, biliyorsun ki. Fakat senden hoşlanan bir erkek seni etkileyebilmek adına, anlattığın herhangi bir şeyi sen unutsan bile tüm detaylarıyla hatırlayacaktır. Senden hoşlandığı ve senin hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olmak isteyeceği için anlattıklarından işine yarayacak ve seni şaşırtma potansiyeline sahip olanları hafızasında saklayacaktır. Eğer seninle konuşurken senin hakkında aileden tut arkadaşlarına, işinden tut sevdiğin her şey hakkında bilgiler almaya çalışıyorsa, gün içinde neler yapacağınla ilgiliyse hakkında bir şeyler öğrenmek istiyor olduğunun işaretidir.

Heyecanını Gizleyemez

Sizden hoşlanan bir erkek elini kolunu nereye koyacağını şaşırır. Bu utangaçlığının nedeni çekingenliğinden değildir aslında, heyecanını gizleyememesinden kaynaklanır. Senden hoşlanan bir erkeğin yüzü daha heyecanlı bir hal alacak ve yüzü kızaracaktır. Yüzümüzün kızarması kontrol edemediğimiz bir vücut fonksiyonu olduğu için, senin gibi bir güzellik karşısında her erkek seni beğenip zaten kızaracaktır bunu da karıştırmayın sakın.  Bakışları bile ne denli heyecanlı olduğunu fark etmeni sağlayacak bir ipucudur. Bunların dışında eğer heyecanlı bir tipse ses tonunu da ayarlamakta sorun yaşayabilir. Seni etkilemek için konuştuğundan daha hızlı ve fazla konuşmaya da başlayabilir. Eğer karşındaki erkek biraz huzursuzlanıyorsa hemen korkma. Sonuçta senin de hoşlandığın erkeğin yanındayken içinin kıpır kıpır olduğu, ne yapacağını bilemediğin olmadı mı? Olsa olsa biraz sinirli hissediyorsundur ama bu iyi bir sinir o yüzden kötü algılama. O da eğer karşında böyle hissediyorsa senden hoşlandığını gösterebilir.

Yakın Olmaya Çalışır

Karşındaki erkek eğer varlığından heyecanlanıyorsa dikkatini çekmek için çabalamaya başlar. Bunu sağlamanın en güzel yanı ise ufak, rahatsız etmeyen flörtöz dokunuşlara başvurmaktır. Mesela kalabalık bir ortamda fotoğraf çekiliyorken yanına mı geliyor, ufak samimiyetle koluna omzunu mu atıyor, bu bir örnek olabilir veya en belirgini seninle konuşurken omzuna ya da koluna dokunarak temas etme isteğidir. Bu tarz ufak temaslar varsa senden hoşlanma ihtimali ciddi anlamda yüksektir. Eğer karşındaki kişi bu tarz ufak temaslarda bulunuyorsa ve sen de hoşlanıyorsan aynı şekilde ufak temaslarla cevap verebilirsin.

Kendini Kanıtlamaya Çalışır

Erkeğin senden hoşlanmasının bir diğer büyük belirtisi de senin yanında kasılması veya etkileyici hareketlerle kendini kanıtlama çabasında olmasıdır.

Mesela senin yanındayken elleri cebinde duruyor veya elini beline koyup parmaklarını da kemer hizasında tutuyorsa bu durum ben kendime güveniyorum, özgüvenliyim imajı vermek ve seni etkilemek için yapılıyordur. Bana göre eli bele koymak, biraz sana üstten bakıyorum gibi kendini beğenmiş imajı verdiği için ben pek yapmamaya dikkat ederim.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal