Hamilelikte Hurma Şekeri Yerseniz...

Gebelikte hurma şekeri yemenin o kadar faydası var ki duyan şaşırıyor. Hem doğumdan önce hem de doğumda büyük rahatlatıyor. Hamile iken hurma şekeri şifa dağıtıyor.

07.08.2019-10:43 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-10:40) Hamilelikte Hurma Şekeri Yerseniz...

Hamilelikte hurma yemenin yararları neler? Gebelikte hurma ne zaman yenmeli? Hamilelikte hurma ne kadar yenmeli? Gebelikte hurma tüketimi ile ilgili bilinmesi gereken bütün ayrıntılar...

HAMİLELİKTE HURMA YEMENİN FAYDALARI

Hurma yendiğinde açığa çıkan birçok yararı arasında uygun kullanım aralıklarından bir tanesi de anneye ve bebeğe sunduğu mucizevi armağanıdır. İçerisinde yer alan kuvvetli kalsiyum miktarı, vitamin ve mineraller hem gebelik döneminde hem de lohusa annelerin bedenin ihtiyaç duyduğu maddeleri karşılamaya yetecektir.
Yapılan bazı araştırmalar elde edilen neticeler göre, anne adaylarının doğuma gireceği vaktin 4 hafta öncesinde günlük olarak yenebilecek olan 6 tane hurma doğum sancı aralığını ve şiddetini azaltacaktır. Gebelikte hurma yemenin yararlarını gösteren araştırmadoa; hurma yiyen kadınların doğum sancısının 8,5 saat aralığında olduğu izlenirken, hurma yemeyenlerin yaklaşık 15 saat sancı çektiği fark edilmiştir. Gebelikte hurma yemenin yararlarından en önemlisi suyu gelen kadınların doğuma hazırlanma aşamasında suni yani yalancı sancı verilmeden doğumun kendi kendine gerçekleşmesidir.
Yeterli miktarda hurma yiyen anne adaylarının rahim ağzı açıklıkları artar ve bu şekilde hurma ile daha rahat bir doğum yapma imkanı olur.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal