Hamilelikte Egzersiz Yapmanın Önemi

Hamilelik döneminde yapılan atılan bazı sağlıklı adımlar, doğumu kolaylaştırır. Peki egzersiz yapmakta buna dahil midir? Hamilelikte egzersiz yapmak sağlıklı mı?

31.01.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-10:32) Hamilelikte Egzersiz Yapmanın Önemi

Hamilelik döneminde yapılan atılan bazı sağlıklı adımlar, doğumu kolaylaştırır. Peki egzersiz yapmakta buna dahil midir? Hamilelikte egzersiz yapmak sağlıklı mı? İşte yanıtlar...

EGZERSİZ DOĞUMU KOLAYLAŞTIRIR

Uzman Fizyoterapist Fatma Sökmez Ogün, gebelik döneminde yapılacak doğru egzersizin doğumu kolaylaştırdığını söyledi ve ekledi: "Gebelikte egzersiz yapmak çok önemli. Bunun sebebi, gebelerin fiziksel kondüsyonunu koruması, postür bozukluklarını önlemesi, dolaşım ve sindirim işlevlerini düzenlemesi, doğum için ihtiyaç duyulan kas aktivitesini desteklemesi, maternal kilo alımının kontrolünü sağlaması ve doğum sonrası toparlanmayı kolaylaştırmasıdır." 

BAZI SPORLAR RİSKLİ

Fiziksel aktivitenin önemini vurgulayan Oğün, "Gebelik döneminde yapılacak güvenli aktivitelerin başında yüzme, yürüme, düşük şiddetli aerobik egzersiz ve klinik pilates gelmektedir. Riskli olarak görülen aktiviteler ise jogging, areobik dans, jimnastik, basketbol, voleybol, buz pateni, kayak, su kayağı, hokey, tüm temas sporları, su altı sporları, yüksek irtifada yapılan egzersizler ve rekabet gerektiren tüm aktiviteler ise tehlikeli olarak kabul edilmektedir" diyerek hamileleri uyardı.

DOKTORDAN ONAY ALINMALI

Egzersiz yaparken ağrı, kanama, düzensiz ve yüksek kalp hızı, baş dönemsi, baygınlık hissi, bayılma, bel veya pubis ağrısı ve yürümede zorluk yaşandığı durumlarda mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini söyleyen Fzt. Ogün, egzersiz yapacak gebelerin egzersiz programları öncesinde doktordan onay alması gerektiğini belirtti.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal