Hamilelik Sürecinde Oluşan Çatlaklar İçin Tavsiyeler

Kadınların yaşadığı en özel deneyimlerden biri olan hamilelik sürecinde, fizyolojik ve psikolojik bazı değişimler yaşanabilir. bu değişimlerden biri de vücutta oluşan çatlaklardır. Peki bu çatlaklardan nasıl kurtulunur?

01.02.2019-11:02 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-10:58) Hamilelik Sürecinde Oluşan Çatlaklar İçin Tavsiyeler

Kadınların yaşadığı en özel deneyimlerden biri olan hamilelik sürecinde, fizyolojik ve psikolojik bazı değişimler yaşanabilir. bu değişimlerden biri de vücutta oluşan çatlaklardır. Peki bu çatlaklardan nasıl kurtulunur? İşte detaylar...

Çatlaklar Nerelerde Görülür?

vücutta meydana gelen çatlak oluşumu normal karşılanabilmektedir. Nasıl ki normal şartlarda seri bir şekilde kilo alındığında veya verildiğinde karın bölgesinde çatlamalar oluşuyorsa, gebelik döneminde bu durum farklılık göstermeyecektir. Ani kilo alımındaki gebelik çatlağı oluşumuna etki eden bir diğer durum, derinin daha fazla gerilme göstermesidir. Gebelik çatlakları sadece karın bölgesinde değil; kalça, bel, uyluk, göğüs gibi vücudun çeşitli bölgelerinde de meydana gelebilir.

Hamilelik döneminde çatlakları azaltmak için tavsiyeler:

Bol Su İçmek

Bol miktarda sıvı tüketilmesi bir anne adayının en büyük gereksinimleri arasındadır. Anne ve bebek sağlığının korunabilmesi için sıvı tüketim seviyelerinin düşürülmemesi önemlidir. Bol miktarda su tüketen anne adaylarında meydana gelen çatlakların, az miktarda tüketen anne adaylarına göre daha az görüldüğü söylenebilir.

Düzenli Beslenmek

Sıvı tüketimiyle birlikte beslenme düzeninin oturtulması bir hayli önem kazanacaktır. Düzensiz bir şekilde beslenen hamilelerde çatlakların görülme ihtimali çok daha fazladır.

Egzersiz Yapmak

Düzenli egzersiz yapmak, vücudun esnekliğini artırarak cilt çatlaklarının önlenmesine yardımcı olur.

Krem Kullanmak

hamilelikte kullanımının uygun olduğu kanıtlanmış, cildi nemlendiren ve çatlak oluşumunu engelleyen kremler de kullanılabilir.

Masaj Yapmak

Cildinize masaj yapmak, kan dolaşımını hızlandırarak çatlak oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal