Güneş Kremi Nasıl Sürülmeli? Yüze Sürülen Krem Kaç Faktör Olmalı?

Güneş kremini sadece yaz aylarında değil yılın her mevsimi sürmemiz gerekiyor. Ancak yazın güneş ışınlarının geliş açısından kaynaklı zararlı ışınları önlemek için güneş kremine daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Peki güneş kremini nasıl sürmeliyiz? Güneşe çıkmadan kaç dakika önce uygulamamız gerekiyor.

10.04.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-13:12) Güneş Kremi Nasıl Sürülmeli? Yüze Sürülen Krem Kaç Faktör Olmalı?

Güneşin zararlı ışınları cildimizde, yüzümüzde bazı lekelere ve izlere sebep olur. Güneş ışınına koruyucu olmaksızın fazla maruz kalmak cilt kanseri riskini ortaya çıkabilir. Peki tüm bu olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu kullanmak gerekiyor mu?

AÇIK TENLİLER RİSK ALTINDA

Dünya Sağlık Örgütü güneş ışınlarından korunma konusunda çok net önerilerde bulunuyor. Çocuklar gençler güneşte daha çok kalma ihtimali olan kişiler, dışarıda çalışanlar, organ nakli yapılmış olanlar, kemoterapi ve radyoterapi alan kişilerin bilhassa güneşten şiddetle kaçınması gerekiyor. Bunun yanı sıra saçları açık olan, açık tenli kişiler güneşe duyarlı oldukları için güneşten daha fazla korunmaları gerekiyor.

EN AZ 20 DAKİKA ÖNCE 

Güneşten koruyucu krem seçerken cildinize uygun kremler seçmelisiniz ve bu kremleri dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce sürmelisiniz. Plaja gittikten sonra sürülmesi etkinliğini çok azaltıyor. Miktar olarak da açıkta kalan bölgeye yeterince yayılmalı yani yeteri miktarda kullanılmalı. Krem kullanıldıktan sonra iki veya üç saatte bir yinelenmeli.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal