Gözenek Temizleyici Maske Tarifi

Makyajımızı iyi temizlemediğimzde ya da yanlış ürünler sürdüğümüzde yüzümüdeki gözenekler açılır. Duştan sonra daha da belirgin hale gelen gözenekler için cilt tipinize uygun doğal maskeyi evde yapabilirsiniz. İşte kolay gözenek kapatıcı maske tarifi...

22.03.2019-13:04 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-12:55) Gözenek Temizleyici Maske Tarifi

Gayet pratik ve kolay bir şekilde hazırlanan bu maske tarifleriyle siz de gözeneklerinizi sıkılaştırabileceksiniz. Peki evde gözenek temizleyici maske nasıl yapılır? Ciltteki tıkanan gözenekler nasıl temizlenir? 

ELMA SİRKESİ 

Elma sirkesinin içerisinde yoğun miktarda asit bulunmaktadır. Bu asit cildin fazla yağdan arınmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle ciltin üst tabakasında biriken kirin temizlenmesine yardımcı olan bu mucizeyi suyla incelttikten sonra bir pamuk yardımıyla yüzünüze sürmeniz yeterli olacaktır. Düzenli olarak uyguladığınız taktirde kısa sürede gözeneklerinizin sıkılaştığını göreceksiniz. 

 

YUMURTA AKI MASKESİ 

Yumurta akı maskesi oldukça popüler olan bir maskedir. Heleki son zamanlarda. Kırışıklıkların giderilmesi için kullanılan bu maske aynı zamanda gözeneklerin temizlenmesini de sağlıyor. Yumurta akını 1-2 çay kaşığı su ile köpürünceye kadar karıştırın. Ardından cildinize uygulayıp, kurumasını bekledikten sonra soğuk suyla yıkayın. Değişimi fark edeceksiniz. 

 

MAYDANOZ MASKESİ 

Gözenekleri temizleyen maske tariflerinden biri de maydanoz maskesidir. Ciltteki toksinleri atarak tıkalı gözeneklerin açan maydanoz sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. 5 dal ince maydanozu yıkayın. Daha sonra sıcak suyun içerisine koyun ve su soğuyuncaya kadar bekletin. Soğuduktan sonra bezi maydanozlu suyun içerisine batırarak yüzünüze uygulayın. 10-15 uyguladığınızda farkı siz de göreceksiniz.

 

KARBONAT MASKESİ 

Karbonat ciltteki pH denges,n, düzenlemektedir. Cildin derinlemesine kadar temizlenmesine yardımcı olan ürünlerden biridir. Özellikle temiz bir cilde uygulandığında genç, sağlıklı ve parlak görünmesini sağlamaktadır. Yapmanız gereken tek şey 2 çay kaşığı kadar karbonatı az bir su ile karıştırıp yüze uygulamak olacaktır. Birkaç dakika sonra durulayıp yıkayabilirsiniz. Değişimi fark edeceksiniz. Cildinizin ışıl ışıl bir görünüme kavuşmasını istiyorsanız bu maskeyi haftada 2 kere yapmanızı öneriyoruz. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal