Göz Kapağı Düşüklüğünün Belirtileri Nelerdir?

Bazılarımızın göz yapısı farklı olduğu gibi göz kapaklarının yapısı da farklıdır. Göz kapağı düşüklüğünün farklı nedenleri vardır. Fiziksel bir rahatsızlık olarak görmede de sorunlar ortaya çıkarabilir. Peki göz kapağı düşüklüğünün belirtileri nelerdir birlikte bakalım.

01.05.2019-16:37 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-15:44)

Göz kapağı düşüklüğü bazı kişilerde görme kaybına da neden olabiliyor. Peki göz kapağı düşüklüğünün nedenleri nelerdir? Göz kapağı düşük olanlar hangi durumlarda doktora gitmelidir? Göz kapağı düşüklüğü ile ilgili merak ettiklerinizi sizin için derledik.

GÖZ KAPAĞI DÜŞÜKLÜĞÜ MEKANİK BİR OLAY

Kapak düşüklüğünün mekanik bir durum olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı İskender Akın Solmaz, "Göz kapağını kaldıran kasların iyi çalışmaması ya da yerinden ayrılması veya damar yapıda ya da bu kasları çalıştıran sinirlerde bir problem olduğu zaman ortaya çıkar." diye konuştu ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Yerçekimi hepmiz için geçerli bir kavram dolayısıyla göz kapakları da yerçekimine karşı çalışıyor. Çalışmaları bir şekilde engellenirse ve fonksiyonları bozulursa kapaklar düşecektir. Bunlar düzetilebilir ve hastaya belirgin bir sıkıntı verdiği söylenemez. Görüntüyü ve görmeyi zora sokup engellemesi dışında, ağrıyıp sızlayan ve şişen durumlar değildir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal