Fransız Tostu Tarifi

Fransız tostu tarifi? Fransız tostu nedir? Fransız tost kalorisi gibi son gülerde en çok merak edilen soruları sizler için araştırdık. İşte detaylar…

18.05.2018-11:44 - (Son Güncelleme: 18.05.2021-14:32)

Tost severlerin son günlerde en çok merak ettiği tariflerden biri Fransız tostu. Bizde sizler için Fransız tostu tarifi, Fransız tostu nedir? Fransız tostunun kalorisi gibi merak edilen soruların tüm detaylarını araştırdık. İşte tadı damağınızda kalacak Fransız tostu tarifi…

FRANSIZ TOSTU NEDİR?

Fransız tostu tarifi kulağınıza her ne kadar yabancı gibi gelse de damak Türk damak zevkine oldukça yakın bir lezzet. 

Aslında hemen hemen herkesin aşina olduğu yumurtalı ekmeğin tatlı versiyonu olarak adlandırabiliriz. Yumurtalı ekmek severlere garip gelebilir fakat damak tatlarını zorlayacak bir tarif değil.

Avrupa'da Fransız tostu kahvaltının vazgeçilmezlerinden olarak gören katı kültürler vardır, ama bu sıkı sıkıya sarılmak kahvaltıya kattığı değerden ve lezzetten ötürü gelir.

FRANSIZ TOSTUNUN KALORİSİ

Servisi ve sunumu için oldukça geniş bir ürün skalası vardır. Damak zevkinize göre istediğiniz gibi sunum hazırlayabilir, tarifi zenginleştirebilir. Fransız tostu 229 kaloridir. Yumurta bazlı yapılan tostun protein değeri oldukça fazladır.

Kahvaltıyı tuzlu gıdalarla değil de ağzını tatlandırarak etmeyi anlamlı bulanlar için yeri zor doldurulur bir kahvaltılıktır.

FRANSIZ TOST TARİFİ

Malzemeler

- 2 yumurta

- 1 çay bardağı süt

- 1 çay kaşığı tarçın

- 1 paket vanilya

- 4 dilim tost ekmeği

Kızartmak İçin

- 2 yeme kaşığı tereyağı

Üzeri için

- Bal

- Pudra şekeri

Yapılışı

Yumurta, süt ve vanilya bir kasede iyice çırpılır, tost ekmeklerinin kenar kısımları kırpılarak üçgen şekli verecek şekilde ikiye ayrılır. Dilimlenmiş ve üçgen şekli verilmiş tost ekmekleri, çırpılmış yumurtalı karışıma bulanır ve sonrasında tereyağı kullanımıyla ekmeklerin iki yüzü de kızartılır.

Kızartılmış ekmekler yağlarının biraz çekilmesi açısından kağıt havlu üzerinde belli bir müddet bekletilebilirler, Fransız tostlar sıcaklığını korurken bir servis tabağında üzerlerinde bal gezdirilip pudra şekeri serpilerek son hallerini alırlar ve servis edilmeye de hazır hale gelirler. Herkese afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal