Fondöteni Yüze Pürüzsüz Sürmek İçin 5 Adım

Makyaj yapmanın temel adımı fondöten sürmektir. Ciltteki renk eşitsizliklerini gidermek için kusurları kapatmayı sağlayan fondöteni cilde pürüzsüz sürmenin 5 adımını sizler için derledik.

09.07.2019-09:35 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-09:24)

Makyajınızın kusursuz olmasını istiyorsanz en temel adım olan fondöteni uygularken baz hususlara dikkat etmeniz gerekir. Pürüzsüz bir cilt için işte yapmanız gerekenler.

NEMLENDİRİCİYİ İHMAL ETMEYİN

Cildinize fondöten uygulamadan evvel mutlaka peeling veya cilt temizleyici ile cildinizi temizleyin. Ardından cildinize cilt tipine göre maske yaparak cildinizi kusursuz bir görünüme hazırlayabilirsiniz. Zemin ne kadar pürüzsüz ve kusursuz olursa fondöten sürdüğünüzde o kadar iyi görünecektir.

Her cildin neme ihtiyacı vardır. Cilt tipinize göre cilde nemlendirici sürmek fondöten sürdüğünüzde cildinizin pürüzsüz görünmesini sağlar.

FONDÖTEN FIRÇASI  

Fondöten uygularken göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer adım da fondöten fırçasıdır. Fondöten fırçası cildinize makyaj yaparken fondötenin eşit şekilde yaymasına yardımcı olmaktadır. 

NE KADAR SÜRÜLÜR  

Cildinizin kek görünümüne gelmemesi için cildinize olabildiğince az miktar fondöten uygulamaya dikkat edin. Fakat cildinize uyguladığınız ince tabakada fondöten yetmiyorsa içerisinde slikon bazlı dolgu malzemeli fondöten sürebilirsiniz.

YÜZDEKİ TÜYLERİ DE KAPATIN  

Yüz bölgesinde minik tüyler vardır. Fondöteni yüzünüze uygularken tüylerin çıkış yönünden aşağı doğru sürün.. Aksi taktirde tüyler cilidinizde dalgalı ve yapışmış görüntü vererek sizi olduğundan daha yaşlı gösterebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal