Fıstıklı Lokumlu Kurabiye Tarifi

Damakları şenlendirecek fıstıklı lokumlu kurabiye nasıl yapılır? Fıstıklı lokumlu kurabiyenin malzemeleri neler? Çay saatlerinize enfes bir alternatif olacak bu tarife bayılacaksınız. Sevdiklerinize ikram etmek için harika bir lezzet.

21.06.2019-09:07 - (Son Güncelleme: 21.06.2019-08:57)

Hem fıstıklı hem de lokumlu! Antep fıstıklı kurabiye hamurunun içine lokum ekleyerek yapılan bu tarif yiyenleri mest edecek. Size de iltifatları kabul etmek kalacak.

FISTIKLI LOKUMLU KURABİYE  

MALZEMELER: 

2,5 su bardağı un, 1 su bardağıtoz antep fıstığı, 125 gram margarin,1/2 su bardağı toz şeker,1 adetyumurta,1 yemek kaşığı yoğurt,1 yemek kaşığı sirke,,1 paket kabartma tozu,1 yemek kaşığı zeytinyağı,10-15 adet lokum,1/2 su bardağı pudra şekeri(üzerine serpmek için)

HAZIRLANIŞI: 

Fırını 165 dereceye ayarlayın.Unu bir kaba eleyin ve lokum hariç tüm malzemeyi ekleyin. Hamur ele yapışmayan, kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve hamurları avcunuzun içinde inceltin. Lokumu incelttiğiniz hamurun ortasına yerleştirin ve kapayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyelerinizi sıralayın ve 10-12 dakika pişirin.Pişmiş ve soğumuş kurabiyelerinizin üstüne pudra şekeri serpin ve sevdiklerinize servis edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal