F Vitamini Hakkında Neler Biliyorsunuz? Cilt İçin F Vitamini

Bakım evreninin cildinizin dostu olması gereken birçok madde bulunuyor, bunların en değerlilerinden biri de F Vitamini. Evet, ismini pek bilmediğiniz bu küçük yardımcı aslında çoktan bakım rafınızda! Peki F Vitamini nedir? İşte, F vitamini ve yararları...

22.07.2019-11:53 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-11:49) F Vitamini Hakkında Neler Biliyorsunuz? Cilt İçin F Vitamini

Her geçen gün büyüyen bakım dünyasına F vitamini de ekleyelim. Zira muhteşem bir cilt için iyi bi yardımcı olacaktır.

F VİTAMİNİ NEDİR?

F Vitamini gerçekte 'Fat', yani bir yağ türü. Yağlar, yani lipidler ise cildin üst kalkanının korunmasında, cilt yapıtaşlarının düzgün bir biçimde çalışmasında ve cildin dış faktörlere karşı korunmasında çok etkili. Haliyle özellikle soğuk kış aylarında korunmasız bir hale gelmeye daha yönelik olan cilt için bu içerik gerçek bir kurtarıcı! F Vitamini tam olarak linoleik asit, yani yağ ve Omega 6 içeriğinden zengin bir asit türünü temsil ediyor. Asit dediysek gözününüzün korkmaması gerektiğini zaten anlıyorsunuz, kimyasal peelinglerden ve akne karşıtı maddelerden bu cilt dostu asitleri biliyoruz. F Vitaminin yararları cildi dış etkenlere karşı savunmakla da sınırlı değil. Omega 6 ile seramid üretiminin hızlanması ile birlikte bu vitaminin antioksidan etkileri de mevcut. Linoleik asit yaşlanma etkilerini hızlandıran ödemin de vücuttan atılmasını mümkün kılıyor.

CİLDİNİZİN F VİTAMİNİNE NE KADAR İHTİYACI VAR?

Cildinizin F Vitaminine ne kadar ihtiyacı var? Eğer kuru, pul pul olmuş, matlaşmış ve akneye yönelik bir cildiniz varsa, cildi muhafaza edip nemini kaybetmesini önleyen, yapıtaşların etkili çalışmasını mümkün kılacak ödemi atan ve cildi sağlığına kavuşturan F Vitamini aradığınız nimet olabilir. F Vitamini birçok yiyecekten bakım ürününe kadar ulaşılması çok kolay bir ürün. Kabak çekirdeği yağı, kuşburnu yağı, avokado, somon, badem ve cevize kadar günlük yaşantımızda yer alan ürünlerin yanında cilt bakım rutininize de F Vitaminini uyumlu etmeyi unutmayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal