Evdeki Küf Lekeleri Nasıl Temizlenir?

Hayatımızın büyük kısmını geçirdiğimiz, özenle dekore ettiğimiz evimizde bazen elde olmayan sebeplerden dolayı küf ve rutubet oluşabiliyor. Hem kötü kokusu hem de hoş olmayan görüntüsüyle can sıkan küf ve rutubet lekeleri için size birkaç tavsiyemiz var.

26.02.2019-14:28 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-14:22) Evdeki Küf Lekeleri Nasıl Temizlenir?

Hayatımızın büyük kısmını geçirdiğimiz, özenle dekore ettiğimiz evimizde bazen elde olmayan sebeplerden dolayı küf ve rutubet oluşabiliyor. Hem kötü kokusu hem de hoş olmayan görüntüsüyle can sıkan küf ve rutubet lekeleri için size birkaç tavsiyemiz var. İşte detaylar...

EVDE NEDEN KÜF OLUŞUR?

Tavanların ve duvar yüzeylerinin nemli kalması, farklı noktalardaki tesisatlardan gelebilen sızıntılar, yalıtım eksiklikleri gibi nedenlerin yol açabileceği gibi ortamdaki sıcaklık değişimleri sebebiyle duvarların terleme yapması sonucunda da küf sorunu oluşabilir. Düzenli olarak havalandırılmayan evlerde daha çok rastlanan küf probleminin tüm eve yayılmaması için her mevsim günde en az 2 veya 3 defa 15 dakika süre ile havalandırmak gerekir.

EVDE OLUŞAN KÜF LEKESİ NASIL YOK EDİLİR?

Oluşmuş ve yayılmış küf mantarı görüntüsünü kendi imkanlarınızla yok etmek için öncelikle temizlik eldiveni, maskesi ve gözlüğü kullanarak küfün oluştuğu bölgeyi ıslak olmayan bir mikrofiber bezle tamamen silebilirsiniz. Ardından aynı bölgeyi duvar zımparası ile kazıyıp yoğun bir çamaşır suyu veya asit içerikli leke çıkarıcı ile temizleyebilir ve en az 10 dakika kadar bölgede bekletebilirsiniz.

Ayrıca duvarların dışına pencerelerin kenarlarında oluşmuş ufak küfler de fırça yardımıyla alkol sürülüp bekletilip silinerek çıkartılabilir. Lekeler çıkarıldıktan sonra kurutma işlemini iyi bir kurutma makinesi yardımıyla yapabilirsiniz. Küf yok edilse bile tekrar çıkma ihtimaline karşın bir yalıtım uygulaması yapılması iyi olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal