Evdeki Duman Kokusu Nasıl Gider?

Yemek yandığında ya da yemek sonrası duman oluştuğunda evde duman kokusu yayılır. Bu duman kokusunu yok etmek için bu yöntemleri kullanabilirsiniz.

30.10.2019-15:56 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-15:54)

Yemek yandıktan sonra duman gitse de evde dumanın kokusu kalıyor ve yemeğin yandığını belli ediyor. Rahatsız eden bu kokuyu yok etmek ise bize kalıyor.

DUMAN KOKUSU NASIL YAPILIR?

1 su bardağı sirke ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Karışımı bir sprey şişesine koyun ve evinizin bütün kumaş olmayan yüzeylerini temizlemek için tercih edin. Evin içindeki duman, evinizin kumaş olmayan yüzeylerinde reçine ve katran artıklarını getirebilir. Sirke çözeltisi, bu kalıntıları parçalamaya destek olabilir, bu şekilde dumanlı kokuyu yok eder. Bir oda içinde sigara içtiğinizde, odanın sigara dumanı ile boğulmasını engellemek için yakınınızda bir kap sirke bulundurabilirsiniz. Halılarınızın, kilimlerinizin, kanepelerinizin ve kumaştan yapılmış öteki herhangi bir ev eşyası üstüne bir miktar karbonat dökün. Bir gün bu biçimde bırakın, ardından elektrik süpürgesi ile çekin. Karbonat, geneli kumaş yüzeyinin kokusunu yok etmek ve duman kokusunu almak için harika bir tercihtir. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal