Evde Tavuk Döner Nasıl Yapılır?

Dışarıda yemek yemeği seviyor musunuz? Size dışarıda yediğiniz tavuk döneri aratmayacak bir tarifimiz var. Peki evde tavuk döner nasıl yapılır?

12.01.2019-09:52 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-09:46) Evde Tavuk Döner Nasıl Yapılır?

Dışarıda yemek yemeği seviyor musunuz? Size dışarıda yediğiniz tavuk döneri aratmayacak bir tarifimiz var. Peki evde tavuk döner nasıl yapılır? İşte detaylar...

Evde tavuk döner yapmak kulağa zor gibi gelse de aslında hiç öyle değil.  İşte pratik tavuk döner tarifimiz.

Gerekli malzemeler;

- 600 gram fileto tavuk göğsü

- 1 adet küçük boy kuru soğan

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 yemek kaşığı yoğurt

- 1/2 çay kaşığı tuz

- 1/2 çay kaşığı karabiber

- 1/4 çay kaşığı kimyon

- 1/4 çay kaşığı kişniş (dilerseniz)

- 1 çay kaşığı kekik

- 1 çay kaşığı hardal (dilerseniz)

Yapılışı;

Kemiksiz ve derisi alınmış fileto tavuk göğüslerini bıçak yardımıyla ince ince dilimleyin. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı rendeledikten sonra suyunu sıkıp derin bir kaba aktarın. Soğan suyunu; zeytinyağı, biber salçası, yoğurt, tuz, karabiber, kimyon, kişniş, kekik ve hardalla karıştırdıktan sonra fileto tavuk göğüslerini karışıma bulayın. Streç filmi geniş bir kat halinde mutfak tezgahı üzerine açın. Fileto tavuk göğüslerini üst üste gelecek şekilde kat kat dizin. Streç filmi kenar kısımlarından kapatıp tavuk döneri rulo şeklinde sarın. Hava almayacak şekilde kapadığınız paketi, derin dondurucuya kaldırıp en az 2 saat kadar bekletin. Baharatların ve marinasyon karışımının çeşnlendirdiği tavuk döneri, dondurma süresinin sonunda ince ince dilimleyin. Döner parçalarını önceden ısıtılmış yanmaz yapışmaz tabanlı bir tavada, yüksek ateşte, birkaç partide ters yüz ederek kızartın. Arzuya göre yağlı kağıt üzerinde fırınlayın. Daha lezzetli hale gelmesi için bir miktar kuyruk yağı katın. Hazır hale gelen tavuk döneri, pilav ve yeşillikler eşliğinde porsiyon olarak ya da ekmek arası yaparak sunabiliriz. Yanında patates ile servis etmeyi unutmayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal