22 Şubat 2019
  • Istanbul
  • Ankara -1°
  • Izmir
İmsak 06:18
Güneş 07:43
Öğle 13:23
İkindi 16:22
Akşam 18:53
Yatsı 20:12
BIST102.840
Dolar5,3203
Euro6,0419
Altın226,82

Ev Yapımı Baklava Tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri mis gibi şerbetiyle baklavadır. Çoğumuza baklava yapmak zor gibi gelir. Ancak düşünüldüğü kadar zor değildir. İşte evde yapabileceğiniz kolay baklava tarifi...

Ev Yapımı Baklava Tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri mis gibi şerbetiyle baklavadır. Çoğumuza baklava yapmak zor gibi gelir. Ancak düşünüldüğü kadar zor değildir. İşte evde yapabileceğiniz kolay baklava tarifi...

Baklava denince Türkiye’de akla ilk olarak Gaziantep gelir. Türkiye’nin en lezzetli tatlılarından biri olan baklava, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilir. Peki bu tatlıyı evde kolayca yapmaya ne dersiniz?

Gerekli malzemeler:

- 40 adet hazır baklava yufkası,

- 2 paket tereyağı veya margarin (250 gr x 2),

- 3 su bardağı iri çekilmiş fındık.

Şerbeti İçin:

- 4 su bardağı toz şeker,

- 4 su bardağı su,

- 1 tatlı kaşığı limon suyu.

Şerbet yapımı:

Toz şekeri ve suyu tencere de kaynatalım.Kaynamaya başlayan şerbeti 15 dakika daha kaynatıp içine limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım.

Tatlının yapılışı:

1,5 paket tereyağını veya margarini tencerede eritelim. Kalan yarım paket margarinle tatlıyı yapacağımız tepsiyi iyice yağlayalım. Tepsiye 3 adet baklava yufkasını serelim ve üzerine erittiğimiz yağdan sürelim.Sonra 3 adet yufkayı daha tepsiye yerleştirelim. (bu sırayla 15 adet baklava yufkasını tepsiye yerleştirelim) 15. yufkanın üzerine fındık içinin yarısını serpelim. 15 adet baklava yufkasını da aynı şekilde tepsiye yerleştirelim. 30. yufkanın üzerine kalan fındık içini serpelim ve kalan 10 yufkayı da aynı şekilde tepsiye yerleştirelim. Daha sonra baklavayı dilimleyelim ve kalan yağı baklavanın üzerinde gezdirelim. Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim.

Baklavanın ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti eşit olacak şekilde gezdirerek dökelim.Şerbeti iyice çeken Hazır Baklava Yufkasından Fındıklı Baklavanın üzerini antep fıstığı ile süsleyip servis yapalım.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Kadın Haberleri