Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? Etimek Tatlısı Tarifi

Tatlılar içinde en sık yapılan ve en sevilenlerden olan etimek tatlısını daha önce denediniz mi? Çay saatlerinin ya da sevdiğiniz misafirlerinizi ağırlamanın en şık yöntemi olan tatlı ikramını bu tarifle daha lezzetli hale getirin.

24.08.2019-10:54 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-10:39) Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? Etimek Tatlısı Tarifi

Sevdiğiniz tatlılar içinde etimek tatlısı hangi sırada? Eğer siz de etimek tatlısını sevenlerden ve yapmayı bilmeyenlerdenseniz işte size malzemeler ve tarif listesi.

ETİMEK TATLISI

Malzemeler: 

8 dilim tuzsuz etimek

Muhallebisi için:

3 su bardağı süt,4 yemek kaşığı toz şeker,3 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı mısır nişastası,1 çay kaşığı vanilya özütü

Şerbeti için:

1 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su

Üzeri için:1 paket toz krem şanti,1 su bardağı soğuk süt,1/2 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI: 

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde birlite kaynatın. Şurup kıvamına gelen şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekleyin.Tuzsuz etimekleri, dikdörtgen bir kaba tek sıra şeklinde dizin. Hazırladığınız şerbet karışımıyla etimekleri ıslatıp şerbeti çekmesi için bir süre bekletin.

Tatlının muhallebisini yapmak için; süt, toz şeker, un, mısır nişastası ve vanilya özütünü bir tencereye koyup metal bir çırpıcı ile karıştırdıktan sonra ocağa koyun. Kısık ateşte koyulaşana dek sürekli karıştırarak pişmesini sağlayın. Ocaktan indirdikten sonra muhallebiyi pürüzsüz bir kıvama getirmek için blenderdan geçirin.

Şerbeti çeken etimeklerin üstüne hazırladığınız muhallebiyi boşaltın.Soğuması ve kabuk bağlaması adına buzdolabında bekletin. Toz krem şantiyi soğuk sütle çırparak koyu bir krema haline getirin. Kabuk bağladıktan sonra soğuyan muhallebi katı üzerine krem şantiyi yaydıktan sonra soğuması için buzdolabında bekletin. Üstüne tarçın döküp servis edin. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal