Et Nasıl Marine Edilir?

Eti daha lezzetli hale getiren ve aromalarını aktaran marine işlemi tahmin edilenden daha kolay. Evdeki malzemelerle bir gün sonra marine edebilirsiniz.

Et Nasıl Marine Edilir?

Et Nasıl Marine Edilir?

Marine etmek, kelimenin telaffuz edilmesi kadar zor değil. Ete özel bir lezzet veren ve yumuşatan bu işlemle etiniz çok lezzetli ve yumuşacık olacaktır.

MALZEMELER

500 gr dana bonfile
3 yemek kaşığı kivi suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru kekik
1 yemek kaşığı kuru biberiye
2 yemek kaşığı balzamik sirke

ET NASIL MARİNE EDİLİR?

Bonfile eti geniş bir kaseye diziyoruz.Etlerin üstüne sırasıyla kuru biberiye, kuru kekik, ezilmiş sarımsak, deniz tuzu, tane karabiber, zeytinyağı, balzamik sirke, kivi suyu (etlerin daha yumuşak olmasını mümkün hale getiriyor) ilave ediyoruz.Ocakta pişirmeden evvel dolapta 1 gece dinlendirip, beklettikten sonra marine olmaya bırakıyoruz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR