Ertesi Gün Hapı Nedir? Hangi Durumlarda Kullanılır?

Korunulamamış cinsel temastan sonra kullanılan doğum kontrol yöntemlerinden biri de ertesi gün hapıdır. Peki ertesi gün hapı nedir? Hangi durumlarda kullanılır?

14.01.2019-12:14 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-12:14) Ertesi Gün Hapı Nedir? Hangi Durumlarda Kullanılır?

Korunulamamış cinsel temastan sonra kullanılan doğum kontrol yöntemlerinden biri de ertesi gün hapıdır. Peki ertesi gün hapı nedir? Hangi durumlarda kullanılır?İşte detaylar...

Ertesi gün hapı; prezervatifin yırtılması, diyaframın kayması, doğum kontrol hapının birkaç gün unutulması ya da kullanılan diğer bir yöntemin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda kullanılır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

- İlki, ertesi gün hapını korunmasız cinsel ilişkiden hemen sonra almaktır. Önce ertesi gün hapı alıp sonra ilişkiye girerseniz, hiçbir işe yaramayacağından emin olabilirsiniz.

- Ertesi gün hapı bir doğum kontrol yöntemi değildir. Bu hapın amacı, bir gecelik hatadan kaynaklı gebelik ihtimalini düşürmektir.

- Diğer bir öenmli nokta ise, bu hap cinsel yolla hastalık bulaşmasını engellemez. Bu yüzden bu hapı, daha rahat ve sorumsuz davranmanız için değil, sizi kürtajdan kurtarabilecek bir seçenek olarak görün.

Ne Kadar Süre Sonra Alınmalı?

Korunmasız cinsel ilişki, kondomun yırtılması kondomun yerinden çıkması veya kondomun unutulması, spiralin yeni çıkarılmış olması, doğum kontrol haplarının unutulması veya atlanması gibi durumlarda cinsel ilişkinin hemen sonrasında ilk 72 saat içinde kullanıldığında etkilidir. Ertesi gün hapı, ilişki sonrası ne kadar erken kullanılırsa gebeliği önleme şansı o kadar yüksektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal