En Güzel Balkon Çiçekleri Hangileri?

Bakımı kolay bahçe çiçekleri ekerek fazla zorlanmadan balkonunuzu renklendirebilirsiniz. Aşağıda bu tür çiçeklere örnekler bulabilirsiniz.İşte birbirinden renkli balkon çiçeklerini haberimizin detayında bulabilirsiniz...

25.04.2018-18:10 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-17:30) En Güzel Balkon Çiçekleri Hangileri?

Millet olarak çiçek yetiştirmeyi severiz. Evin içinde, bahçede ve özellikle de balkonda yetiştirilen çiçekler sayesinde dekorasyon anlayışımız bu çiçeklerin odak noktası olarak belirlenmesi ile yeniden şekillenmektedir. Balkon çiçekleri ise dış dekorasyon için çokça kullanılan çiçek türleri arasındadır.

Balkonlarda yetiştirilen çiçekler, özellikle mevsimlik olarak tercih edilebileceği gibi çoğu insan dayanıklı balkon çiçekleri tercih ederek, evlerinde renklendirme sağlarken, aynı zamanda da uzun ömürlü bir yetiştirme sağlıyor. Eğer, balkonda yetiştirdiğiniz çiçeklerin sadece bir iki aylık süre sonrasında kurumasını ve solmasını istemiyorsanız ve uzun süre boyunca her gün size huzur sağlayacak ve her gördüğünüzde emeklerinizin karşılığını alabileceğiniz bir çiçek istiyorsanız, özellikle yaz kış kurumayan çiçekler arasından seçim yapmanız gerekiyor.

PETUNYA

Petunyalar, bahçe işlerini sevenlerin en favori çiçeklerinden biridir. Petunya, gece boyunca yumuşak bir koku salan renkli çiçeklerden oluşur. Buna ek olarak petunyalar çok hızlı büyüyen bitkilerdir. Çiçekleri balkonunuzu mor, pembe, eflatun, kırmızı ve beyaz renklerle donatır. Ayrıca petunyalar askı ve uzun saksılarda da kolaylıkla yetiştirilebilir. Büyümek için güneş ve gübreye ihtiyaç duyacaktır. Ancak aşırı sulamaktan kesinlikle kaçının.

SARDUNYA

Balkonda yetiştirmek için harika bir çiçek. Hem yetiştirmesi çok kolay, hem de kokusu gerçekten keyif verici. Sardunyalar çok fazla güneşe ihtiyaç duyar. Ayrıca sulamak da canlı renkli sardunyalar elde etmenizi sağlayacaktır. Pembe, kırmızı, mor ya da beyaz renkler sardunyaların öne çıkan renkleri. Çok farklı yapılarda sardunyalar bulmanız da mümkün.

 BEGONYA

Begonyalar kırmızı, pembe, turuncu, beyaz hatta altın renginde güzel çiçeklerinin yanı sıra, çiçek açmadığında da harika görünen kalın kalp şeklinde yeşil yapraklara sahiptir. Özellikle gölge balkonlar için idealdir. Begonyaları askılı saksılarda yetiştirmek de mümkün. En büyük ihtiyacı ise nem ve toprağa atılacak gübredir.

LOBELYA

 

Mavi kalın çiçekleri olan lobelyanın ayrıca beyaz ve pembe çiçekli olanları da var. Balkonlar için çok uygun olan lobelya kolay bakımı ile çiçekler arasında öne çıkıyor. Lobelyanın en önemli ihtiyacı güneştir. Az gölgeli balkonlarda da yetişebilir. Lobelya çiçek açtıktan sonra, daha fazla çiçek açması için 6-8 santimetreye kadar budanmalıdır.

HERCAİ MENEKŞE

Güzel bir koku, kendine özgü bir görünüş, zengin renkler ve kadifemsi yapraklar, balkonunuza hercai menekşe ekmeniz için yeterli nedenlerden birkaçı... Hercai menekşe özellikle balkonlarda çok kolay yetiştirilebilir. Çeşitli şekillerde ekilebilirler. Büyük saksılarda, pencere önü saksılarda ve sarkan saksılarda rahatlıkla yetişirler. Hercai menekşeler humuslu, doğal ya da hafif asitli toprağı severler.

CAM GÜZELİ

Cam güzeli, gölge alanlarda yaşayan nadir çiçeklerdendir. Gölge bir balkonunuz ya da terasınız varsa mutlaka cam güzelini tercih edin. Erken öğlen güneşi, cam güzelinin çiçek açması için yeterlidir. Cam güzeli nemi ve geçirgen toprağı sever. Gölge ve gübre de gerekir.

KARANFİL

Karanfil pembe, somon rengi, kırmızı ve beyaz tonlarda olan bir çiçektir. Baharatlı bir kokusu vardır. Karanfil yavaş büyüyen bir çiçektir, ancak mevsiminde bir renk cümbüşü yaratır. Derin saksılarda yetiştirmek için ideal bir çiçektir. Karanfili diğer çiçeklerle karıştırabilirsiniz.

 FUŞYA

Fuşyanın çeşitliliği harikadır. Yüzlerce farklı şekli ve boyutu vardır. Çiçekleri pembenin, morun, beyazın, turuncunun ve kırmızının çeşitli tonlarından oluşur. Fuşyaların sarkan kökleri rüzgarda sallanarak güzel bir görüntü oluşturur. Fuşya nemli toprağa ihtiyaç duyar.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal