En Güvenilir Tencere Hangisidir? En Tehlikeli Tencere Hangisidir?

Her gün yemeklerimizin içinde piştiği tencereler hayatımızda sağlık açısından büyük bir yer tutuyor. Hangi maddeden yapıldığı büyük önem taşıyor.

15.08.2019-16:44 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-16:41) En Güvenilir Tencere Hangisidir? En Tehlikeli Tencere Hangisidir?

Bakır mı, alüminyum mu yoksa demir döküm mü? Aslında tencerenin hangi maddeden yapıldığı sizin sağlığınız için çok önemli.

EN GÜVENİLİR TENCERELER

DÖKÜM DEMİR TENCERE

Döküm, dayanıklılığı ve hatta ısı dağılımı ile tanınır. Pişirme esnasında bir miktar demir gıdaya bulaşabilir. Fakat öteki tencerelerde olduğu gibi zararlı değildir. Hatta gıdalar için katkı maddesi olarak ifade edilir.

SERAMİR-CAM TENCERE

Bunlar genellikle güvenli tercihlerdir. Sağlıkla ilgili endişeler, kurşun veya kadmiyum gibi tencere üretimi, sırlama veya süsleme işlerinde uygulanan bileşenlerden seramik ve mine gövdesinde uygulama hususunda endişe oluşturur. Etiketinde “Yemek için değil” yazıyorsa, yiyecek için almayın!

EN TEHLİKELİ TENCERELER

ALÜMİNYUM TENCERE

Alüminyum, özellikle asitli maddelerle pişirdiğinizde gıdaya geçebilecek yumuşak ve çok reaktif bir metaldir. Alzheimer gibi bazı rahatsızlıklara sebep olabilir.

YAPIŞMAZ TENCERE

Bu en popüler tenceredir ancak en tartışmalı tenceredir. Çevresel Çalışma Grubuna göre yapışmayan kaplamalar “3-5 dakika gibi kısa bir zamanda 1000 dereceye varabilir ki bu da ikisi kanserojen olmak üzere toplam 15 zehirli gaz ve kimyasalı ortaya çıkarabilir”.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal