Düşük Yapmanın Nedenleri

Hamilelikte en sık görülen sorunlardan biri düşük yapmaktır. Düşüğün en yaygın belirtilerinden biri kasık ağrısı diğeri kan gelmesidir. Peki düşük neden olur?

13.02.2019-16:39 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-16:34) Düşük Yapmanın Nedenleri

Hamilelikte en sık görülen sorunlardan biri düşük yapmaktır. Düşüğün en yaygın belirtilerinden biri kasık ağrısı diğeri kan gelmesidir. Peki düşük neden olur? İşte detaylar...

Vajinal Kanamalara Dikkat!

Düşüğün ilk belirtisi vajinal kanamadır. Bu açık renkli bir kanama olabileceği gibi vajinal salgılarla karışık koyu kahverengi bir kanama şeklinde de olabilir. Vajinal kanama saptandığında hemen bir hekime başvurmanız gerekir. Anne adaylarının yüzde 70’inde, gebeliğin ilk haftalarında lekelenme şeklinde kanamalar görülebilir. Gebeliğin ilk haftalarında meydana gelen lekelenmeler, embriyonun rahme tutunması sırasında da görülebilir.

Vajinal kanamaya kasık ağrısı ve krampların eşlik etmesi, düşüğün en önemli bulgularındandır. Gebeliğin ilk aylarında artan progesteron hormonunun bağırsak ve idrar yolları üzerindeki etkilerine bağlı olarak kasık ağrısı yaşanabilir. Düzenli aralıklarla gelen ve giderek şiddetlenen kasık ağrısı varsa hemen hekime başvurulmalıdır. Uzun süren kanama ve kramplar çoğunlukla düşük yaşanmasına sebep olur.

Düşük Nedenleri:

- Anne adayının 40 yaşın üzerinde olması.

- Baba adayının 50 yaşın üzerinde olması.

- Yanlış zaman ve şekilde yaşanan cinsel ilişki

- Yanlış beslenme

- Bağışıklık sistemi

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal