Duruş Bozukluğunu Engellemenin Yolları

Duruş bozuklukları çağımızda çok sık rastlanan rahatsızlıklardan biri. Doğru duruş dediğimiz postür, iş ve eğitim hayatı sebebiyle bozulabiliyor. Peki postürümüzü düzeltmek için ne yapmalıyız?

19.01.2019-10:33 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-10:30) Duruş Bozukluğunu Engellemenin Yolları

Duruş bozuklukları çağımızda çok sık rastlanan rahatsızlıklardan biri. Doğru duruş dediğimiz postür, iş ve eğitim hayatı sebebiyle bozulabiliyor. Peki postürümüzü düzeltmek için ne yapmalıyız? İşte detaylar...

Hareket Edin

Uzun süre masa başında oturduğunuz bir işte mi çalışıyorsunuz? O halde yapmanız gereken yarım saatte bir yerinizden kalkıp biraz yürümek veya oturduğunuz yerde sırtınızı esnetmek. Kan dolaşımınızı hızlandırmanız ağrılarınıza iyi gelecek.

Nefes Pratikleri Yapın

Doğru nefes almanın, fazla kilolardan kurtulmaktan geç yaşlanmaya pek çok yönden bedenimize yararı oldukça fazla. Gerçekten derin nefes alabilmek için, omurganın uygun bir şekilde hizalanması gerekiyor. Çünkü kaburgalarınız nefes kaslarınızla birlikte hareket eder. Bu yüzden diyafram nefesi, doğru duruşu desteklemesi bakımından kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir konu.

Gerinin

Parmaklarınızı başınızın arkasında birleştirin ve kafatasının tabanına yerleştirin. Dirseklerinizi geriye doğru çekip yukarı bakarken gerinin. Bu esnada derin nefes almayı unutma.

Doğru Yastık Seçin

Yanlış yastık boyun ağrısına ve dolayısıyla duruş bozukluğuna yol açıyor. Yastığınızın çok sert ya da yumuşak olmamasına dikkat edin.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal