Dresuar Nedir, Nereye Konulur?

Son dönemlerde ev dekorasyonun vazgeçilmez parçalarından biri dresuar. Peki Dresuar nedir? Nereye konulur? Sizler için araştırdık…

30.07.2019-09:38 - (Son Güncelleme: 25.05.2021-15:18) Dresuar Nedir, Nereye Konulur?

Adını çok fazla duymadığımız bir dekorasyon terimi olan dresuar nedir? Dresuar ile evinizi dekore ederken neler göz önüne bulundurulur? Dresuar nereye konulur? Evlerin özellikle giriş kısmında kullanılan dresuarları eşyalarımızla nasıl kombinleyebiliriz? Sorularının cevaplarını merak edenler tüm detayları haberimizde bulabilrler…

YENİ TREND DRESUAR NEDİR?

 Fransız kökenli bir sözcük olan dresuar, evlerin giriş bölümlerinde kullanılan, ince bacaklı ve çok işlevli görünen bir ev eşyasıdır. Görünüm şekli icabı büyük sehpa olarak da tarif edilebilir. 

Ev dekorasyonunda en yaygın kullanım alanları antrelerdir. Ancak son yıllarda farklı birçok alanda dresuar tercih edilmekte. Hatta TV ünitesi ya da ufak bir kitaplık olarak ta sıkça tercih edilmektedir. Dresuarlar modellerinde en çok tercih edilenler ham ahşap görünümlü tasarımlar oluyor genellikle. Dresuar özellikle, vintage tasarımlardan hoşlanan ya da bohem tarzda evlerinizi döşemek isteyen kişilerim vazgeçilmez parçaları arasında yer alıyor.

DRESUARLAR NASIL DEKORE EDİLİR? 

Dresuar çeşitlerinin en yaygın kullanım alanı antreler olmakla beraber, daha birçok alanda işlevselliği ve pratikliği ile kullanıma uygun bir mobilya türüdür. Orijinal tasarımlara sadık kalınarak hazırlanan modellerde eni dar, genişliği uzun, yüzeyi ise düz bir mobilya türüdür. Dresuarlar antrelerde genelde evden çıkarken son bir kez kontrol edilmek istenen eşyaları bulundurur. Anahtarlar, cep telefonları, varsa sabit telefonlar, gazeteler, hatta cüzdanınız ve çantanız gibi kişisel eşyalarınızı da üstüne koyabileceğiniz kullanışlı yerler olarak tasarlanmışlardır.

DRESUARLARIN ŞEKLİ NASIL OLMALIDIR?

2 tane abajur, 2 tane mum, 2 tane vazo vs... Simetrik yerleşim aslında en kolayıdır, çok fazla düşünmenizi gerektirmez ve genel olarak oldukça güzel neticeler alırsınız. Asimetrik yerleşim de pratiktir denebilir. Gözü yormayacak uzunlukta ve birbiriyle bütünlük sağlayacak biçimde dekoratif aksesuarlarınızı konumlandırabilirsiniz. Renk tonlamalarında baskın rengi tek bir tarafa koymak yerine dresuarın geneline yayarsanız bir hayli soft bir görüntü yakalamış olursunuz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal