Doğuma Girmeden Önce Okunacak Sureler

Hamileliğin sonlarına doğru anneleri saran doğum korkusu nasıl atlatılır. Endişelerinizden kurtulup rahat ve gevşek bir şekilde doğuma girmek için manevi huzura da ihtiyaç duyulur. İşte doğuma girerken okunacak dualar.

26.07.2019-16:55 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-16:45) Doğuma Girmeden Önce Okunacak Sureler

Doğumun kolay geçmesi için hangi dualar okunmalıdır? Doğum esnasında zorluk çekmemek adına okunacak ayetler hangileridir? İşte hamile kadınların okuması gereken sureler.

MERYEM SURESİ

Kuran'ı Kerim'in 14. cüzünde Meryem suresinde, Hz. Meryem’in Hz. İsa’ya hamileyken çektiği sancıdan bahsedilmektedir. (Meryem suresi 23. ayet). Daha sonraki ayette bu sancıların şifasına temas edilmştir.

Fe ecâehâl mehâdû ilâ ciz’ın nahleti, gâlet yâ leytenî mittu gable hâzâ ve kuntu nesyen mensiyyâ(mensiyyen).

(Doğum sancısı onu bir hurma ağacına yöneltti. "Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitmiş olsaydım!" dedi. Bunun üzerine (Cebrail) ağacın altından ona şu şekilde seslendi: "Üzülme, Rabbin senin alt tarafında bir dere akıttı.)

A'RAF SURESİ

"İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yedlübühu hasisen veş şemse vel gamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emru tebarakellahü rabbül alemin."(A'raf, 7/54)

(Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah'tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O'na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!)

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal