Doğum Haritası Nedir?

Hangi zaman diliminde, hangi koşullara, ne şekilde doğduğumuz tüm geleceğimizi belirleyebiliyor. Her kişinin doğum haritası (yıldız haritası) kendine özel. Zira doğum tarihi, saati ve yerine göre çıkarılan her harita bir diğerinden farklı bir görünüm sergiliyor. İşte detaylar...

05.07.2018-15:31 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-15:35) Doğum Haritası Nedir?

Hangi zaman diliminde, hangi koşullara, ne şekilde doğduğumuz tüm geleceğimizi belirleyebiliyor. Her kişinin doğum haritası (yıldız haritası) kendine özel. Zira doğum tarihi, saati ve yerine göre çıkarılan her harita bir diğerinden farklı bir görünüm sergiliyor. İşte detaylar...

Matematiksel ve astronomik hesaplamalarla çıkartılan astrolojik doğum haritaları Güneş, Ay ve gezegen konumlarının yanı sıra bunların birbirleriyle olan ilişkilerini, başka deyişle aralarındaki açıları da tespit ediyor. Ayrıca doğum anında Ay’ın Güneş ile olan ilişkisi, doğmadan önce yaşanan yeni ay ve dolunaylar, Güneş tutulmaları astrolojik doğum haritalarının yorumunda önemli yere sahip.

Zodyak, başka deyişle burçlar kuşağı, 12 burçtan oluşuyor ve bir doğum haritası da yükselen burçtan başlayarak 12 alana astrolojik deyişle eve ayrılıyor. Dolayısıyla her evin bir burcu var. Özet olarak, 1. Ev yani yükselen burç görünüm ve çevresel şartları, 2. Ev maddi konuları, 3. Ev yakın çevre, kardeş, komşu ilişkileri ve ilköğrenimi, 4. Ev aile konularını, 5. Ev aşk ve tutkuları, 6. Ev sağlık ve günlük rutini, 7. Ev ilişkileri, 8. Ev ortak maddiyat ve paylaşımları, 9. Ev dünya görüşü, felsefe ve inanç konularını, 10. Ev kariyer ve hedefleri, 11. Ev sosyal çevre ve vizyonu, 12. Ev ruhsal ve spiritüel yönleri anlatıyor.

Her evin burcunun yöneticisi olan gezegenin konumu ve açıları bu anlatımda ayrı bir öneme sahip. Sözgelimi 2. Ev Başak burcu ise, bu burcun yöneticisi Merkür'ün haritadaki konumu, durumu ve açıları yorumlanıyor. Ayrıca bu evlere düşen gezegenler de konumları, durumları ve açıları itibarı ile yorumlanmakta. Güneş, Ay ve gezegenlerin 12 burca ne şekilde dağıldığı, burçların niteliği ve elementleri ve bu nitelik ve elementlerin dengesi detaylı şekilde yorumlanıyor.

Güneş, Ay ve kişisel gezegenler olarak anılan Merkür, Venüs ve Mars daha özel ve bireye özgü durumlar hakkında bilgiler verirken, sosyal gezegenler olarak bilinen Jüpiter ve Satürn sosyal yaşam ve iş yaşamı hakkında öngörüler sunmakta. Jenerasyon gezegenleri Neptün, Uranüs ve Plüton ise daha genel, evrensel ve kapsayıcı konulara değinmekte.

DOĞUM HARİTASI BİZE NE ANLATIYOR? 

Doğum haritası kişinin duruşu, görünümü başta olmak üzere hayatı, potansiyeli, imkanları hakkında pek çok bilgi veriyor. Bu haritalar temel alınarak kullanılan astrolojik tekniklerle geleceğe yönelik öngörümler yapılabiliyor. Bu öngörüler özellikle belirli tarihlerin önceden seçilmesinde, belirlenmesinde kılavuz olabiliyor. 

Belirli dönemlerde ve zamanlarda beklenen astrolojik görünümler ve etkileri önceden hazırlıklı veya planlı olunmasını sağlayabiliyor. Hedef, strateji belirlemek, bir yol haritası çizebilmek astroloji haritaları sayesinde çok daha kolay olabiliyor. Çocuklar için çıkarılan doğum haritaları, onların güçlü zayıf noktalarına ve potansiyellerine göre geleceklerinin şekillendirilmesine yardımcı olabiliyor. İlişki haritaları doğru eş, ortak, arkadaş seçiminde yol gösterici olabiliyor veya mevcut ilişkinizin durumu veya gidişatı hakkında yol gösterebiliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal