Doğum Çantasında Bulunması Gerekenler

Merakla ve heyecanla bekledikleri bebeklerinden 'geliyorum' sinyali geldiğinde, anne ve babaların eli ayağı birbirine karışabilir. Bu yüzden doğum çantasını önceden hazırlamakta fayda var. Peki doğrum çantasında neler olmalı?

03.01.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 03.01.2019-12:01) Doğum Çantasında Bulunması Gerekenler

Merakla ve heyecanla bekledikleri bebeklerinden 'geliyorum' sinyali geldiğinde, anne ve babaların eli ayağı birbirine karışabilir. Bu yüzden doğum çantasını önceden hazırlamakta fayda var. Peki doğrum çantasında neler olmalı? İşte detaylar...

Dr. Ebru Gözer, "Anne ve baba adaylarının sürpriz doğumlara karşı hazırlıklı olması için doğumdan en azından iki hafta önce doğum anında ve sonrasında gerekecek eşyaların listesinin hazırlanıp bir valizde toplanması çok önemli"
dedi. Gözer'e göre çantada bulunması gerekenler şunlar;

Anne için gerekli malzemeler; Emzirmede kolaylık sağlaması amacıyla önden düğmeli gecelik ya da pijama takımı,
sabahlık, mevsime göre çorap, terlik, iç çamaşırı, emzirme sutyeni,göğüs pedi,
göğüs ucu kremi, kişisel bakım için gerekli malzemeler, hastaneden çıkarken giyebileceği kıyafet ve ayakkabılar, nüfus cüzdanı.

Bebek için gerekli malzemeler; Zıbın ya da badi, uzun kollu tulum veya alt üst takımı, pamuklu çorap, eldiven, şapka, yelek ya da hırka, eğer kışsa salopet tulum, bebk battaniyesi, puset ya da portbebe, pişik önleyici krem, bebek yağı, ağız silme bezi, bebek bezi.

Ayrıca bebeğinin ilk dakikalarını sonsuz kılmak isteyen anne ve baba adayları anı defteri, kamera veya fotoğraf makinesini de doğum çantasına koyabilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal