Doğal Yöntemlerle Altın Nasıl Parlatılır?

Altın takılar ve altın eşyalar uzun süreli kullanımlar, kötü muhafaza koşulları kimyasala maruz kalma gibi birçok durumdan dolayı parlaklığını yitirip kalabiliyorlar. Peki, altınları eski parlaklığına kavuşturmak için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

20.01.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-14:07)

Yüksek Mevlalara aldığınız altın takıların ve eşyaların karaması bir hayli can sıkıcı olabiliyor. Fakat evde doğal yöntemlerle kararan altınlarınızı parlatmak mümkün.

ALTIN NASIL PARLATILIR?

Karamış altınlarınızı parlatmak için bir kabın içine bir yemek kaşığı kadar karbonat koyun. Yarım su bardağı suyu üzerine ekleyin. Yumuşak uçlu ve kullanmadığınız bir diş fırçasını hazırladığınız karışıma batırın. Oldukça hafif bir şekilde diş fırçasıyla altın takınızı ovun. Son olarak ılık su ile altınınızı durulayın. Ardından yumuşak bir bez yardımı ile kurulayın. Karbonat ile sirkeyi karıştırarak da altınlarınızı parlata bilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken; iki yemek kaşığı sirkeyi bir kabın içerisine ekleyip üzerine bir miktar su koyun. Daha sonra iki yemek kaşığı karbonatı ekleyerek altın takılarınızı karışımın içerisine koyun. Yarım saat geçtikten sonra takılarınızı çıkarıp durulayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal