Diş Tartarından Kurtulmanız İçin Öneriler

Diş plağı, dişlere, diş etlerine ve diş dolgusuna tutunan yumuşak ve yapışkan bakteri tabakasıdır.Diş plakları tükürüğümüzde bulunan minerallerle birleşerek sertleşir böyleye tartar denilen tabaka oluşur. Evde hazırlayacağınız tariflerle diş tartarından kurtulmanız mümkün.

11.02.2019-15:14 - (Son Güncelleme: 11.02.2019-15:08) Diş Tartarından Kurtulmanız İçin Öneriler

Diş plağı, dişlere, diş etlerine ve diş dolgusuna tutunan yumuşak ve yapışkan bakteri tabakasıdır.Diş plakları tükürüğümüzde bulunan minerallerle birleşerek sertleşir böyleye tartar denilen tabaka oluşur. Evde hazırlayacağınız tariflerle diş tartarından kurtulmanız mümkün. İşte detaylar...

KARBONAT

Gerekli malzemeler:

- 1 tatlı kaşığı karbonat

- 1 tutam tuz

- Diş fırçası

Yapılışı:

Karbonat antibakteriyel özelliği sayesinde plak ve tartarı ortadan kaldırır, ayrıca dişlerin beyazlamasını sağlar. Antrasit içeriği ile ağız içi pH seviyesini dengeler. Tuz da antimikrobiyal madde olduğundan kısa sürede plak ve tartarlardan kurtulmanızı sağlar. Karbonat ve tuzu karıştırıp, diş fırçanızı ıslatıp bu karışıma batırın. Dişlerinizi bu karışımla nazikçe fırçalayın. Ardından ağzınızı suyla çalkalayın. Bu yöntemi gün aşırı uygulayın.

LİMON SUYU

Gerekli malzemeler:

- 1 tatlı kaşığı limon suyu

- Diş fırçası

Yapılışı:

Limon suyu asidik içeriği sayesinde antimikrobiyal özelliği vardır. Plak ve tartarın çözülmesine ve nihayetinde yok edilmesine olanak tanır. Dişlerinizi her zamanki gibi fırçalayın. Ardından diş fırçanızı yıkayın ve limonlu suya daldırın. Bu su ile dişlerinizi ve diş etlerini hafifçe ovun. Bir dakika bekleyip suyla ağzınızı durulayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal