27 Mart 2019
  • Istanbul 10°
  • Ankara 7.78°
  • Izmir
İmsak 05:24
Güneş 06:50
Öğle 13:15
İkindi 16:44
Akşam 19:30
Yatsı 20:50
BIST97.379
Dolar5,4438
Euro6,1478
Altın227,323

Detoks Etkisi Yaratan Gıdalar

Günlük yaşantımızda birçok zararlı etkenle karşılaşırız. Bunlar arasında; yediğimiz gıdalar, aldığımız bakım ürünlerinde bulunan kimyasallar, kullandığımız temizlik malzemeleri, tükettiğimiz alkol ve sigara sayılabilir. Bu zararlı etmenler vücudumuzda toksin olarak birikir.

Detoks Etkisi Yaratan Gıdalar

Günlük yaşantımızda birçok zararlı etkenle karşılaşırız. Bunlar arasında; yediğimiz gıdalar, aldığımız bakım ürünlerinde bulunan kimyasallar, kullandığımız temizlik malzemeleri, tükettiğimiz alkol ve sigara sayılabilir. Bu zararlı etmenler vücudumuzda toksin olarak birikir. Peki bu toksinlerden yiyeceğimiz birkaç besinle arınabileceğimizi söylesek. İşte o besinler...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz "Hiçbir besin tek başına mucizevi olmamakla birlikte meyve ve sebzeler antioksidan açısından daha zengin olduğundan zararlı maddelerin vücudumuzdan arındırılması için çok önemli bir fırsat sunuyor. Elbette tüketeceğiniz miktarda aşırıya kaçmamak kaydıyla. 1 porsiyon içeceği gün içerisinde 1 kez ihtiyaca göre ana öğün veya ara öğün olarak tercih edebilirsiniz. Ancak diyabet, hipertansiyon, tiroit gibi hastalıkları olanların mutlaka dikkatli tüketmesi gerekiyor" dedi.

BAL KABAĞI

Bal kabağı C ve e vitaminlerinin yanı sıora A vitaminine dönüşen beta-karoten içerir. Yapılan araştırmalar lif yönünden zengin olan bal kabağının, bağırsakları temizlediğini ve kabızlığı azalttığını ortaya çıkardı.

ISPANAK

Kabızlığı önleyen ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına katkı sağlayan ıspanak, lif ve su açısından oldukça zengindir. Ayrıca yüksek oranda kalsiyum, demir ve magnezyum içerir.

TURP

Bol miktarda lif içeren turp, sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda safra üretimini düzenlerken karaciğeri ve safra kesesini koruyor. Yüksek oranda C vitamini ve antioksidan içermesi sayesinde bağışıklık sistemini de destekleyen turp, mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmada önemli bir besin.

GREYFURT

C vitamini bakımından oldukça zengin olan greyfurtun yüzde 88'i sudan oluşur. Greyfurt vücudu toksinlerden arındırırken, lif açısından zengin olduğu için bağırsakların çalışmasına yardımcı olur.

KİVİ

A,B2,C,E,K vitaminleri ve folik asit, potasyum, demir, magnezyum, bakır, kalsiyum ve fosfor minerallerini içerir. Yüksek lif içerdiği için bağırsakların çalışmasına yardımcı olur.

BAL KABAKLI SMOOTHIE TARİFİ

- 1 çay bardağı haşlanmış püre yapılmış balkabağı

- 1 orta boy muzun yarısı

- 1 çay bardağı süt

- 2 kaşık yoğurt

- İstenilen kadar tarçın

Tüm malzemeleri blenderdan geçirip tüketebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.