Daha Sağlıklı Saçlar İçin Kış Bakımı!

Kış aylarında yağmur, rüzgar ve soğuk havanın etkisiyle saçlar yıpranmaya başlar. Peki, kış aylarında saçların daha sağlıklı ve güzel görünmesi için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

17.02.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-16:37) Daha Sağlıklı Saçlar İçin Kış Bakımı!

Kış aylarında saç bakımı ile ilgili bilmeniz gereken birkaç tüyoyu sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

ŞAPKA TAKMAK

Saçlarınızı rüzgardan korumak için en basit yol şapka takmaktır. Bu sayede saçlarınız rüzgarda uçup birbirine karışmaz ve daha az kırılır.

UYGUN TARAK

Kış aylarında giyilen kazak, eşarp ya da berede çok fazla statik elektrik vardır. Bu nedenle saçlarınızın elektriklenmesini önlemek için, saçınıza uygun bir fırça kullanmanız gerekir. Isı saçlarınızı kurutabileceğinden saçlarınızı ılık suyla yıkamaya özen göstermelisiniz. Bunlar saçlarınızın elektriklenmesinin önüne geçecektir.

DAHA KISA YIKAYIN

Kış aylarında saçlarınızı haftada 2-3 defa yıkamanız yeterli olacaktır. Bu saçlarınızın çok fazla kurumasının önüne geçecektir. Aynı zamanda ıslak saçla dışarı çıkmamaya özen gösterin. Saçlar ıslakken, rüzgar ve soğuktan çok daha fazla etkilenir, daha kırılgan hale gelirler.

ZEYTİNYAĞI KULLANIN

Kış için en ideal saç bakım önerisi, saçlara ılık zeytinyağı uygulamaktır. 2 çay kaşığı zeytinyağını ısıtıp saç derisine hafifçe masaj yaparak uygulayın. Zeytinyağı, saçınıza parlaklık verir ve nemlendirir. Ayrıca kepek ve saç kırılmasını da önleyebilir.

HER ZAMAN SAÇINIZI KURUTUN

Kış aylarında saçlarınızı korumanın en önemli adımlarında biri de saçları toplamadan ve dışarı çıkmadan önce tamamen kurutmaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal