Çok Bilen Erkeklerden Bıktık!

Rafa kaldırılıp üstü örtülmesi gereken konulardan biri erkeklerin kadınların üstünde abartı hakimiyetidir.

29.01.2020-12:15 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-12:21)

Günümüz kadınları bu sözler size, yapılan baskıda ezilmek yerine,artık tepki konulması gerektiğini,bu hayattaki bazı kararların size ait olduğunu anlayıp,her konuda sizinde fikriniz ve bilginiz olduğunu bilin
ÇOK BİLEN ERKEKLERDEN BIKTIK!
Günümüz dünyadasında kadın ve erkeğin eşit olduğunu unutan erkekler var , ‘her şeyin en iyisini ben bilirim, benim dediğim olacak’ edasıyla söze başlıyor ve maalesef sözde bilgeliğini ispatlamaya çalışıyor. Pek çok kadının her gün bu duruma maruz kalmasına rağmen adını koyamadığı ve yaşamaktan fazlasıyla sıkıldığı bu meseleyi değerlendiriyoruz.
Hayata gözlerimizi açtığımız ilk andan -hatta anne karnından- bu yana çevremizde bulunan her şey ile iletişim halindeyiz. Bazılarımız bu iletişim konusunda daha başarılı. İyi iletişim kurmak modern insanın en önemli görevlerinden biri.Yalnızca yakınlarımızla değil; sokakta, ofiste ve diğer kamusal alanlarda da buna dikkat etmemiz gerekiyor. Yazılı kurallara bir kenara bırakıp geçmişe bir göz atalım. İletişim halinde olduğunuz insanların size karşı tavırları nasıl? Ortalama bir günün ardından iletişim kurduğunuz kişilerin size ahkam kesmiş olma ihtimali ne kadar? Bir erkeğin, bir kadına küçümseyici veya büyüklük taslar şekilde ahkam kesmesi gibi durumlarla sık karşılaşırız. Şimdi erkeklerin çok bilmiş dünyasına ve herşeyi abartarak anlattıkları noktaya değinelim.
Toplumsal roller,önce ki nesiller tarafından belirlenmiş olsa da keyfimizi kaçıran bazı rolleri sorgulamadan kabullenmiş durumdayız.Büyüdüğümüz evlerde, okuduğumuz okullarda ve çalıştığımız ofislerde, hatta sokakta bile sık sık başımıza gelen bir durumdur erkeklerin bu tavrı.Erkeklerin uzmanlık alanları ne olursa olsun, durmadan küçümseyici şekilde konuşmalarından sıkılan kadınlar bıkmış durumda.Eril bir toplum kafasını hala sürdüren erkekler kadınları yormuş ve can sıkmaya başlamıştır.
Ahkam kesen erkekler, bunu erkek rolünün bir parçası olarak görüyor ve etraf tarafından saygı gördüğünü düşünüyor.Diğer açıdan bakarsak çocukluk dönemlerinde aile fertlerinden, ihtiyacı olan değeri, onayı, empatiyi göremeyen çocukların, özgüvenleri düşük bireyler haline gelmesiyle bu sonuç ortaya çıkıyor ve kendini öne çıkarmaya çalışan bireylere dönüşüyorlar.Zamanında maruz kaldıkları koşullu sevgi yüzünden, bugün de insanların onu olduğu gibi sevebileceğine inanmıyor ve sürekli etrafındakileri etkilemek peşinde oluyor.”
Toplumsal cinsiyet eşitliğinde henüz ideal noktalara gelemesek de hatırı sayılır bir yol almayı başardık. Elbette yeterli değil; fakat eskiye oranla iyi bir noktada olduğumuzu söylemek mümkün. Buna rağmen, kadınları ilgilendiren meselelerde dahi erkeklerin yoğun çok bilmişliğine maruz kaldıklarını görebilirsiniz. Kürtaj veya regl sancıları günlük hayatta en çok karşımıza çıkan konular arasında.Erkek onu ilgilendiren bir durum edasıyla olaya bakıyor,konuşmalar yapabiliyor. Bu konuların konuşulduğu televizyon programlarında bile kadınlar olmadan konuyu tartışabiliyorlar.Uzun zamandır maalesef bir türlü önleyemediğimiz kadın cinayetleri ve kadına şiddet konulu programların çoğunda dikkat ederseniz erkeklerin hakimiyet sağladıklarını göreceksiniz.
Bir erkeğin, bir kadına küçümseyici ya da büyüklük taslar şekilde ahkam kesmesi bir an önce ortadan kalkması gereken bir durumdur.Bu durumu ortadan kaldırmak için de kadın-erkek ayrımı yapmaksızın birleşip soruna çözüm üretmek gerekiyor.Konuyu mümkün olduğunca gündemde tutarak bir farkındalık yaratmak gerek. Herkes kendi uzmanlığı ve birikimi kadar konuşmalı ve kimseye sırf cinsiyeti sebebiyle ayrıcalıklar tanınmamalı. Değişim ufak bir hareketle başlar.En başta kadınlar bu durumu yaşadıklarında ezilmemeli daha da güçlenmeli ve gereken cevabı vermelidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal