Çocuklara Karne Hediyesi Alınmalı mı?

Yarıyıl tatili geldi çattı. Aileler çocuklarına karne hediyesi alıp almamak konusunda tereddüt yaşayabilir. Peki çocuklara karne hediyesi alınmalı mıdır?

17.01.2019-15:25 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-15:28) Çocuklara Karne Hediyesi Alınmalı mı?

Yarıyıl tatili geldi çattı. Aileler çocuklarına karne hediyesi alıp almamak konusunda tereddüt yaşayabilir. Peki çocuklara karne hediyesi alınmalı mıdır? Uzman Psikolog Gizem Ünveren, soruları yanıtlıyor.

Karne Günü Çocuğa Nasıl Davranmak Gerekir?

Karne günü çocuğa kendi emeklerinin, davranışlarının karşılığının, okul içindeki durumunun ona anlatılabileceği şekilde yaklaşılmalıdır. Bu durumun çocuğun düşünebileceği düzeyde anlatılması önemlidir. Ödül ve ceza çocuğu eğitimin tabiatından uzaklaştırarak başka bir somut çıkarla süreci içselleştirmesine engel oluşturmaktadır.

Çocuklara Karne Hediyesi Alınmalı mı?

Okul dönemi boyunca tempolu bir çalışma programı içinde olan, belirli bir saatte yatıp belirli bir saatte kalkan öğrenciler için tatil çok büyük önem taşımaktadır. Bununla birlikte tatile giren her çocuk için karne beklentisi birbirinden farklıdır. Eğer burada beklenti hediye ise; hediyenin çocuklara aldığı karne için ödül niteliğinde olmadığı tatili için olduğu hissettirilmelidir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal