Çizilen Parkeleri Onarmak Şimdi Daha Kolay!

Parke çizikleri zamanla derinleşerek bakımsız ve pis bir görüntüye sebep olur. Tüm parkeyi söküp yenisini yaptırmak ise oldukça masraflıdır. Bunun yerine çizikleri onarmak mümkündür? Çizilen parkeler nasıl onarılır? Detaylar haberimizde…

24.01.2020-15:32 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-16:04)

Çocukların oyunları, evcil hayvanların koşuşturması, masaların, sandalyelerin ve koltukların sağ sola çekilmesi gibi hareketler parkelerin çizilmesine neden oluyor. Yüzeysel çizikler zamanla derinleşebiliyor. Onun için zamanında müdahale etmek gerekir.

PARKE ÇİZİKLERİ NASIL ONARILIR

Yüzeysel çizikler kolayca düzeltilebilir. Bunun için mobilyaları parlatan yağlar bile yeterli olur. Daha derin çizikleri düzeltmek için en kolay yöntem, özellikle bunun için üretilmiş bir balmumu tamir çubuğudur. Ahşabınıza uygun bir renk seçerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Çizikler derinse ve doldurucu gerekiyorsa, bu iş için doğru olanı seçtiğinizden emin olun. Lateks dolgu maddeleri yaygındır, ancak lekeleri tutmazlar, bu nedenle bunlar küçük boşluklar veya tırmık delikleri gibi derin ama çok dar delikler için kullanılır. Epoksi dolgusu, çekmeye ve çatlamaya dayanıklı olduğundan dolayı çatlakları doldurmak için iyi bir seçimdir. Lateks gibi epoksi dolgu maddeleri seçerken de döşemenize uygun bir renk seçtiğinizden emin olun. Büyük çizikli alanlar için zımpara kullanın. Ahşap desenlerin yönünde zımparalayın ve çevresindeki zemine uyum sağlamak için kenarlarını hafifçe yumuşatın. Güvenlik için, zımpara yaparken daima bir toz maskesi, eldiven ve gözlük takın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal