Cilt Lekelerine Karşı Limon Suyu

Cilt lekeleri en fazla yaz aylarında görülse de genellikle çok sık rastlanan bir sorundur. Cilt lekelerinden kurtulmanın birçok yolu olsa da en etkili yöntem limon suyudur.

28.12.2018-10:43 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-10:34) Cilt Lekelerine Karşı Limon Suyu

Cilt lekeleri en fazla yaz aylarında görülse de genellikle çok sık rastlanan bir sorundur. Cilt lekelerinden kurtulmanın birçok yolu olsa da en etkili yöntem limon suyudur. Cilt lekelerinden kurtulmak için limon suyunu öneren uzmanlar, eğer gece uyumadan önce cildinize limon suyu sürerseniz lekelerde azalma olacağını söylüyor. Limon C vitamini yönünden oldukça zengindir ve C vitamini lekelerin açılmasında çok önemli antioksidanlardır. Limon suyu kullanılarak yapılan bazı karışımlar lekelerin açılmasına yardımcı olur.

LEKELERE KARŞI LİMON MASKESİ

Burada öenmli olan lekenin oluşmasına engel olmak yani güneşten korunmaktır. Dışarı çıkarken güneş koruyucu kullanılması, şapka vb. ile yöntemlerle güneşten korunulmalıdır. Eğer yine de engel olamayıp bu lekelere maruz kaldıysanız evde yapacağınız birkaç maskeyle bu sorundan kurtulabilirsiniz.

İşte tarif;

Limon suyunu elma sirkesi ile karıştırarak elde edilen karışım bir pamuk veya fırça yardımıyla, temiz olan cilde uygulanır. İdeal olan bütün gece maskenin ciltte kalmasıdır. Ancak hassas ciltlere sahip kişiler de bu probleme yol açabilir. Bu yüzden hassas cilde sahip olanlar yarım saat sonra yüzünü yıkamalıdır. Limon suyu deriyi güneşe karşı duyarlı hale getirebilir. Ayrıca hassas cilde sahip olanlar, limon suyunu bal veya yoğurtla karıştırarak cildine uygulayabilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal