Kaktüsün Cilt Bakımına Yararları

Kaktüs yağı içerdiği anti bakteriyel özellikler ile cilt kusurlarını gidermekte çok derece etkili… Peki, kaktüs yağı maskesi nasıl yapılır? Kaktüs yağı maskesi hangi ciltler için uygundur?

11.02.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-09:37)

Kaktüs yağı içerdiği anti bakteriyel özellikler ile cilt kusurlarını gidermekte çok derece etkili… Peki, kaktüs yağı maskesi nasıl yapılır? Kaktüs yağı maskesi hangi ciltler için uygundur?

KAKTÜSÜN HER ŞEYİ FAYDA!

- Eğer cildinizde sivilce problemleri varsa kaktüs yağını akne eğilimli cildinize birkaç damla damlatmak yeterli olacaktır. 

- Kuru bir cilde sahipseniz, cildinizin hem oranını artırmak istiyorsanız kaktüsün jeli cildiniz için bir mucize etkisi yaratacaktır. Kaktüs jeli bol miktarda anti bakteriyel özelliklere sahip olduğundan dolayı nem kaybıyla mücadele etmek için yararlıdır.

- Kuru saçlar için de kaktüs jelinden faydalanabilirsiniz.  Kaktüs jeli nem bakımından çok zengin olduğu için kuru saçlar için harika bir hidrasyon kaynağıdır. Parlak ve pürüzsüz saçlara sahip olmak istiyorsanız haftada iki kez saçınıza kaktüs jelini saçlara uygulamak sizi istediğiniz sonuca götürecektir.

- Kaktüs jelini maske haline getirerek donuk olan cildinizi güçlendirerek parlak bir hale getirebilirsiniz.  Yapmanız gerekenler ise bir çorba kaşığı kaktüs jeli, bir çorba kaşığı bal, bir çay kaşığı limon suyu ve bir çorba kaşığı aloe verayı harmanlamaktır. Malzemeleri bir blender ile karıştırarak yüzünüze uygulayın. Parlak ve sağlıklı bir cilt için uygulamayı haftada bir veya iki kez tekrarlamanız yeterlidir. 

- Kaktüs jeli, cildi nemlendiren elektrolitler ve UV hasarını önlemeyi sağlayan antioksidanlar içerdiği için kaktüs jelini veya suyunu uygulamak cilt tonunuzun açılmasında faydalı olacaktır. Aynı zamanda bu jel, cildin güneş hasarına karşı korunmasına da yardımcı olur.

- Kaktüs tohumunun yağı yaşlanma karşıtı özellikleri ile bilinmektedir. Bu tohum yağının bir kısmını pamukla yüzünüze sürün ve cildinizin gençliğine geri döndüğünü görün. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal