Cilt Bakımına Yarayan Bazı Besinler

Yediğimiz bazı besinler sağlığımız için oldukça faydalıdır. Hatta bazı besinler var ki onlar cilt bakımına da katkı sağlar. Peki nedir bu besinler?

08.01.2019-14:48 - (Son Güncelleme: 08.01.2019-14:42) Cilt Bakımına Yarayan Bazı Besinler

Yediğimiz bazı besinler sağlığımız için oldukça faydalıdır. Hatta bazı besinler var ki onlar cilt bakımına da katkı sağlar. Peki nedir bu besinler? Gelin onlara birlikte bir göz atalım...

Bal

Yüzyıllardır cilt bakımı için kullanılan bal, cildimiz için bir ilaç niteliğinde. Hakiki olduğundan emin olduğunuz balı yüzünüze, soğuktan çatlamış ellerinize, dudaklarınıza sürebilirsiniz. Balın içerdiği sayısız vitamin cildinizi beslerken bir yandan da sivilcelerinize iyi gelecektir.

Domates

Domatesin kırmızı renginin kaynağı likopenler sağlığa olduğu kadar cilde de faydalı. Domates, cilde parlaklık verir, güneşe karşı korur ve sivilcelerle savaşır. Ancak asidik yapısı nedeniyle kullanırken dikkatli olmak gerekir

Avokado

Avokadonun içerdiği faydalı yağlar cilt için mucize etkilere sahip bir nemlendirici gibi etki ediyor. Olgunlaşmış bir avokadoyu ezip yüzünüze maske gibi sürer ve bir süre beklettikten sonra yıkarsanız cildinizin hem temizlendiğini, hem gerildiğini hem de parladığını göreceksiniz.

Salatalık

Yaz günlerinin en sağlıklı serinleticisi salatalık tam bir cilt bakım uzmanı. Salatalık cildi ferahlatan, tahriş ve kızarmalara iyi gelen, aynı zamanda cilde nem veren ve gerginleşmesini sağlayan bir besin. Salatalık kabuklarını soyup blender'dan geçirip, buz kalıplarına doldurun ve sabahları tüm yüzünüze gezdirin.

Yulaf

Yulafı ya da yulaf ununu sütle karıştırdığınızda yüzünüz için harika bir maske elde edersiniz. Cildinizi beslemekle kalmaz aynı zamanda cilt renginizdeki eşitsizlikleri ve sivilceleri de geçirir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal