Cildinizi Rahatlatacak Bitki Kürleri

Genç ve güzel olmak için, kozmetik ürünlerine onca para harcamak zorunda değilsiniz. Kolaylıkla bulabileceğiniz şifalı otlarla, kendi evinizde hazırlayabileceğiniz kürlerle de cilt, saç ve tırnak bakımı yapabilirsiniz.

26.07.2019-12:22 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-12:03) Cildinizi Rahatlatacak Bitki Kürleri

Normal, karma ve kuru tüm cilt tipleri, birbirlerinden farklı özellikleri barındırır ve bu sebeple de farklı reçetelere gerek duyarlar. Evde kendi kendinze bakım ürünü hazırlamadan önce, mutlaka cilt tipinizi bilmelisiniz.

BANYO SUYUNA BİTKİLER KATIN 

Sarı papatya, şerbetçi otu, yasemin, ıhlamur çiçeği, keçisakalı, kediotu, fesleğen, defne, lavanta, rezene, okaliptus, adaçayı, kekik, civanperçemi ve böğürtlen. Banyo sularına bu otlardan katarak vücudunuzu ferahlatabilir ve daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. 

 Çiller için hazırlayabileceğiniz losyonlar

  • Bir tatlı kaşığı toz tarçınla bir kahve kaşığı süzme balı karıştırıp, 30 dakika bekletin. Yüz bu karışımla silinir.Bir çay bardağı dolusu çilek ezilip, suyuna bir tatlı kaşığı gülsuyu eklenir. Karıştırıldıktan sonra kuru cilde uygulanır. Sonrasında suya batırılmış yumuşak bir havlu ile yüze kompres uygulanır.

 Sivilceler için losyonlar

  • Menekşe ve acı bakla suda birlikte haşlandıktan sonra süzülür. İçine yarım limonun suyu ilave edilir. Bir süre buzdolabında bekletilen karışımla sabah ve akşam günde iki defa olmak üzere cilt temizlenir.
  • Taze cevizin yeşil kabuklarının suyu ve turp suyu birleştirilir. Bu karışım yüze sürüldüğünde sivilcelere çok iyi gelir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal