Çiçeğin Suyu Fazla Kaçırıldığında Ne Yapılmalı?

Çiçekleri sularken elimiz fazla kaçabilir ve çiçeğe gereğinden daha fazla su verebiliriz. Bu çiçeğe zarar verebilir. Bunun için bazı tüyolara ihtiyacınız olabilir.

21.08.2019-11:49 - (Son Güncelleme: 21.08.2019-11:42) Çiçeğin Suyu Fazla Kaçırıldığında Ne Yapılmalı?

Çiçekleri sularken kararında su vermek gerekebilir. Ancak insanlık halinden çiçeğe su verirken elimiz fazla kaçırabilir bu durumda yapılması gereken birkaç adım vardır.

ÇİÇEĞİ SULARKEN FAZLA KAÇARSA NE YAPMAK GEREKİR?

Suyunu çok kaçırdığınız çiçeklerinizi güneşi bol gören bir mekana koyup toprak kuruyana dek bekleyiniz. Toprağını çatal şeklinde bir şeyle havalandırın. Çamur şeklini alan toprağın içihe pirinç ekiniz. Pirinç suyu çekecektir. Bir avuç ekmeniz yeterlidir.
İkinci bir yöntem olarak çamur şeklini alan toprağın içine metal bir eşya koyunuz. Nemli toprak metali paslandıracak ve bu şekilde toprak çamur şeklinde olsa bile vitaminini paslanmış metalden alacaktır. Nemli toprağı saksının yarısına dek boşaltınız. Ve üstünü kuru toprak ilave ediniz. Böylece toprağın kıvamı normale gelecektir. Saksının içindeki hali hazırda nemli toprak kaldığı için çiçeğe iki veya üç gün su vermemelisiniz. Parmağınızı toprağa sokarak toprağın kuru olup olmadığına bakabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal