Çarşafları 55 Derecenin Altında Yıkamayın!

Ev tozu akarları gözden kaçan ve en çok yatak odasında çoğalan canlılardır. Alerjik ve bazı hastalıklara neden olabilir. Evdeki toz akarları daha çok yatak odalarında çoğalır. Özellikle yatak örtülerinde gizlenen akarları nasıl uzaklaştırabileceğinizi içeriğimizde özetledik.

07.11.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-13:56)

Akarlar eklem bacaklıların bir alt sınıfıdır ve ebatları birkaç milimetreyi geçmez. Bazı yaşam alanlarında, kolonileşmiş halde yaşarlar. Şilte, battaniye, örtü, yastık ve koltuklarda sıkça rastlanır ve buralarda 3 aya dek yaşayabilir. Bu süre içerisinde yaklaşık 100 tane yumurta bırakabilir.

ÇARŞAFLARI YÜKSEK SICAKLIKTA YIKAYIN

Tüm çarşafları ve nevresimleri mümkün olduğunca yüksek bir ısıda yıkamalısınız. (yaklaşık 55 °C) Çamaşır makinenizi bu sıcaklığa ayarlayabilirsiniz. Kuvvetli ve kaliteli bir deterjan kullanın. İçeriğinde okaliptus, çay ağacı veya sedir ağacı yağı içeren ürünleri seçebilirsiniz.

Eğer soğuk veya ılık su kullanıyorsanız kullandığınız çamaşır suyu her çeşit ürüne uygun olmalıdır. Akarların bir yerden diğerine geçmemesi için kıyafetlerinizi yatak örtüleriyle birlikte yıkamayın. Toz akarlarını azaltmak adına çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra çamaşır makinesini sıcak su yardımıyla temizleyebilirsiniz. Kıyafetlerinizi kurutmak için ise kurutmadan geçtikten sonra bütün gün güneşin altında bekletin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal