Çağımızın Kara Deliği Oyun Bağımlılığı !

Günümüz çocuklarında en fazla gördüğümüz bağımlılık internet ortamlarında gerçekleştirilen oyunlara dahil olmak, zamanlarının fark edemedikleri kadar büyük kısımlarını oyun oynayarak harcamak oluyor.

11.11.2019-09:53 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-09:32)

 Nörolog Mehmet Yavuz, çağımızın bu hastalığı ile ilgili önemli bilgiler veriyor. Bu bağımlılık çocuklarımıza ne gibi olumsuzluklara sebep oluyor?

BAĞIMLILIK YAŞI 6'YA KADAR İNDİ

Son dönemlerde bir çok ebeveynden sıklıkla duyduğumuz sorunların başında olan, ''Çocuğum oyun bağımlısı mı oldu?'' sorusu olarak karşımıza çıkıyor. Bağımlılık yaş ortalaması 6'ya kadar inmiş durumda ancak en önemli risk grubu 10-17 yaş arasındaki çocukları içine alamakta. Özellikle sosyal ilişkilerde zayıf ve duygusal anlamda bir bağ kurmakta zorluk çeken, içinde reddedilme korkusubarındıran çocuklar, gerçek hayatta başaramadıkları üstünlüğü, sanal oyunlar sayesinde yapmaya çalışıyorlar. Oyun içeriklerine baktığımız zaman çoğunluğun şiddet, saldırganlık ya da güç odaklı olduğunu görmüşsünüzdür. Biz yetişkinlerin bile bu tarz içeriklerden zaman içerisinde manipüle olacağı ortadayken oldukça savunmasız çocuklarımız nasıl etkilenmesin?

ELLERİNDEN TELEFONU,  ALMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Bunun yerine ilgisi olduğu bir spor dalına ve ya sanatsal bir etkinliğe yönlendirmek, ilgisini o yöne çekmek çok daha faydalı olacaktır. Bağımlılığın ileri boyutlarına gelmiş çocuklar için ise psikoterapi önerilebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal