Burun Yağlanmasını Önleyen Maske Tarifleri

Burnunuz yağlanıyor ve o bölgede sivilce çıkıyorsa dert etmeyin. Çok sık rastlanılan bu problemin birkaç çözümü var. Peki burun yağlanması neden olur ve nasıl geçer?

16.01.2019-14:07 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-14:03) Burun Yağlanmasını Önleyen Maske Tarifleri

Burnunuz yağlanıyor ve o bölgede sivilce çıkıyorsa dert etmeyin. Çok sık rastlanılan bu problemin birkaç çözümü var. Peki burun yağlanması neden olur ve nasıl geçer? İşte detaylar...

Burun Yağlanmasının Nedenleri

Burun yağlanması, beslenme tarzı, yaşam alışkanlıkları, kullanılan ilaçlar gibi nedenler dolayı ortaya çıkabilir. Uzmanlar en sık karşılaşılan bu cilt problemine T bölgesi ismini veriyor. T bölgesinde bulunan burun da aktif yağ bezelerinin daha fazla olması ve büyük gözenekler nedeniyle diğer bölgelere nazaran daha fazla görülür.

Yumurta akı maskesi;

Yumurta akı, cildin yağ dengesini eşitlemeye yarar. Bu maskeyi çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yumurta akını köpük haline gelene kadar çırpın. Daha sonra burnunuza süürüp, kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yüzünüzü yıkayın. Bu maskeyi haftada 2 kere uygulamanız iyi olacaktır.

Salatalık maskesi;

Salatalığın gözenekleri sıkılaştırma etkisi vardır. Salatalığı rendeleyip süzgeçten geçirin. Salatalığın suyu ile limon suyunu karıştırıp burnunuza sürün. Ardından suyla yıkayın. Her gün bu işlemi uygulayabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal