Burun Yağlanması Neden Olur? Yağlanmayı Önleyici Maske Tarifi

Burun yağlanması neden olur? Yüzümüzde neden en fazla burnumuz yağlanır? Yağlanma nasıl geçer? Evde uygulayacağınız birkaç basit yöntemle burnunuzdaki yağlanmada kurtulun.

23.03.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 23.03.2019-14:11) Burun Yağlanması Neden Olur? Yağlanmayı Önleyici Maske Tarifi

Burun yaplanması birçok kadının ortak derdidir.Özellikle ışık gören bir yerdeyseniz burnunuz adeta ayna gibi parlar. Peki bunu önlemenin yolları nelerdir? İşte birkaç küçük adımla bu dertten kurtulmanın yöntemi.

AKTİF YAĞ BEZELERİNİN FAZLA OLMASI YAĞLANMAYA YOL AÇIYOR 

Burun yağlanmasına neden olan pek çok etken bulunmaktadır. Bunlar; beslenme tarzı, yaşam alışkanlıkları, kullanılan ilaçlar vs. Uzmanlar burun yağlanmasının nedenini özellikle burunda aktif yağ bezelerinin daha fazla olmasına bağlıyor. Büyük gözenekler nedeniyle de diğer bölgelerden daha fazla görülüyor. 

YUMURTA AKI SÜRÜN 

Yumurta akı burundaki yağlanmaya iyi gelecek maske tariflerinden biridir. Yumurta özellikle cildin yağ dengesinin eşitlenmesine yardımcı olmaktadır. Yapmanız gereken tek şey, yumurta akını hızlıca köpük köpük olana kadar çırpmak ve burnunuza uygulamak. Bu maskeyi tüm yüzünüze de uygulayabilirsiniz. Kuruduktan sonra yıkayın. Bu hem cildinizdeki yağlanmayı giderecek hem de gözeneklerinizin küçülmesine yardımcı olacaktır. 

SALATALIK MASKESİ İYİ GELİR

Salatalık maskesi de yine yumurta maskesi gibi burundaki yağlanmayı yok eden maske tariflerinden bir tanesidir. Yapmanız gereken tek şey salatalığı rendeleyip süzgeçten geçirmek ve geride kalan suyu limon suyu ile birleştirip burnunuza sürmek. Ardından yüzünüzü ılık bir suyla yıkayın. Düzenli olarak uyguladığınız zaman burnunuzdaki yağlanmanın yol olduğunu göreceksiniz. Hergün bu işlemi uygulayabilirsiniz. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal