Boyun Bölgesini Gençleştirmede Etkili Yöntemler

İnsan vücudunda yaşlanma belirtilerinin ilk olarak görüldüğü bölge boyun bölgesidir. Bunun nedeni ise buradaki cildin diğer vücut kısımlarından daha ince olması ve daha az yağ bezine sahip olduğu için elastikiyetini daha hızlı kaybetmesidir. Peki, boynu gençleştirmenin yolları nelerdir? Detaylar haberimizde…

25.02.2020-15:05 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-14:51) Boyun Bölgesini Gençleştirmede Etkili Yöntemler

Boyun bölgesindeki yaşlanma etkilerini azaltmak için etkili olan 5 yöntemi sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

DÜZENLİ OLARAK NEMLENDİRMELİSİNİZ

Boyun bölgesini mutlaka er gün düzenli olarak nemlendirmeniz gerekir. Bunun için özel bir losyona ihtiyacınız yok, çünkü normal yüz kremlerini de boynunuz için kullanabilirsiniz. Kremi parmaklarınızı hafifçe yukarı doğru hareket ettirerek uygulamalısınız.

AĞIR TAKILAR TAKMAYIN

Ağır kolyeler boynunuzdaki nazik cildin gerilmesine neden olur. Bu tarz takıları yalnızca özel günlerde takmaya özen gösterin.

AŞIRI PARFÜM KULLANMAYIN

Parfümler, cildinizin kurumasına neden olur ve daha az elastik hale getiren alkol ve farklı aromatizatörler içerir. Gün boyunca parfümünüzü yenilemeye alışkınsanız, yalnızca bileklerinize uygulamanız boynunuz için daha iyi olacaktır.

DURUŞUNUZA DİKKAT EDİN

Her şeyden önce, kötü bir duruş baş be boyun ağrısına neden olabilir. Sürekli bükülme nedeniyle kırışıklıklar da ortaya çıkabilir. Güzel bir cilt ve iyi bir duruş için cep telefonu kullanımını azaltmaya çalışın. Birçok insan bir şeyler okurken veya izlerken göz seviyesini daha düşük tutar ve bu da kırışıklıkların görünümünü çoğaltır.

BESLENMENİZE ÖZEN GÖSTERİN

C vitamini cildi elastik yapan kollajen üretimini arttırır. Bu nedenle beslenmenize daha fazla narenciye, domates ve çilek eklemeyi unutmayın. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri açısından zengin besinler yemeyi tercih edin. Zeytinyağı, yağlı balık, fındık ve avokado gibi besinler cildi içeriden beslemeye yardımcı olurlar.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal