Boynunuzda Sivilceler Çıkıyorsa Sebebi Bu Olabilir!

Rahatsız edici ve kaşıntı yapan boyun sivilcelerinizden sıkıldınız mı? Boyun sivilcelerinin nedeni nedir? Boyun bölgesine nasıl bir bakım uygulamak gerekir? İşte merak edilenler.

14.10.2019-11:59 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-11:47)

Ergenlik, stres, karaciğer yağlanması gibi pek çok sebep bağlı olarak vücudun çeşitli bölgelerinde sivilce oluşmaktadır. Boyun sivilcelerinin nedenleri arasında neler yer alır gelin birlikte bakalım.

SİVİLCELERİN NEDENİ SAÇLAR OLABİLİR

-Cildinizin parfüme alerjisi olduğunun farkında olmayabilirsiniz. Ancak sıktığınız parfümler boynunuzda sivilceye neden olaiblir. Bu noktada en kısa zamanda alerji testi yaptırıp cildinizin parfüme alerjisi olup olmadığını öğrenmelisniz.

-Boyunda çıkan sivilcelerin sebebi saçlarınız olabilir. Saçınıza sıktığınz kullandığınız kimyasal ürünler saç üzerinden boyun bölgesine değdiği için boynunuz alerjik tepkiler gösteriyor olabilir ya da yaz aylarında boynunuza değen saçlarınız olabilir.

-Boyunda çıkan sivilcelerin bir diğer sebebi de hormonlar olabilir. Yüzün farklı yerlerinde çıkan sivileceler sindirim sistemi, stres gibi pek çok hastalığını sinyalini verirler.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal