Bitkilerinizi Evcil Hayvanlardan Korumanın Yolları

İkisinden de vazgeçemiyorsunuz... Hem evcil hayvanınız hem de bitkiniz size evinizde arkadaşlık eden iki canlı türü. Peki her ikisine de zarar vermeden bitkilerinizi evcil hayvanlarınızdan nasıl uzak tutabilirsiniz? İşte en pratik yöntemleri.

19.08.2019-14:57 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-14:46) Bitkilerinizi Evcil Hayvanlardan Korumanın Yolları

Bahçenizdeki ya da evinizdeki tomurcukları, çiçekleri, bitkileri sahiplendiğiniz ya da sokak hayvanlarına karşı nasıl koruyabilirsiniz? İşte birkaç öneri ile kolayca halledebileceğiniz yöntemler.

HAYVANLAR BİTKİLERDEN NASIL UZAKLAŞTIRILIR?

Sarımsak yağ spreyi çiçeklerde meydana gelen beyaz sineklenmeye karşı iyidir. Bu yağı çiçeğin köküne ve yapraklarına sıktığınız an hem çiçeğiniz rahat nefes alacak hem de sarımsağın keskin kokusuna hayvan dostlarınız yaklaşmayacaktır.

Çiçeklerde meydana gelecek böceklenmelere karşı; karabiber, kırmızı biber, dereotu, zencefil’in de içinde olduğu bir karışım yapıp toprağa ilave edin. Evcil hayvanların kokudan uzaklaşmaları için çiçeklerin bulunduğu zemine de bir miktar serpebilirsiniz.

Evcil hayvanınızı iyi gözlerseniz, hayvanınızın hangi kokulara karşı olumsuz tepkiler verdiği hususunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu kokuları gitmesini istemediğiniz yerlere sprey ile sıkabilir ya da toz halinde serpebilirsiniz.

Evcil hayvanınız bitkilere yaklaştığında onları uyarınız. Uyarınızı dinlediği zamn ise sevdiği mamaları vererek ödüllendiriniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal