Bez Çanta Dikimi

Bu kadar yaygın bir bez çanta patlamasıyla karşılaşmamızın nedeni ise bu çantaların aksesuardan öte bir o kadar da işlevsel olması. Bazıları kitap defter taşımak için kullanıyor bez çantasını. Peki, bez çanta yapımı hakkında bilinmeyenleri haberimizde sizler için araştırdık İşte detaylar...

04.08.2018-14:17 - (Son Güncelleme: 04.08.2018-13:43) Bez Çanta Dikimi

Bu kadar yaygın bir bez çanta patlamasıyla karşılaşmamızın nedeni ise bu çantaların aksesuardan öte bir o kadar da işlevsel olması. Bazıları kitap defter taşımak için kullanıyor bez çantasını. Peki, bez çanta yapımı hakkında bilinmeyenleri haberimizde sizler için araştırdık İşte detaylar...

İsterseniz sıfırdan tasarımlara koşarak sizin için ideal boyutlara sahip bez çantayı sıfırdan elde veya makinede dikin. Her ikisi için de ihtiyacınız olacak birkaç malzeme var ki, bunları tuhafiyelerde, dikiş malzemeleri satan dükkanlarda kolaylıkla bulabilirsiniz...

BEZ ÇANTA DİKMEK İÇİN MALZEMELER

  • Kumaş: En hayati kalem! Ham bez kumaş dediğinizde çoğu kumaşçı ne dediğinizi anlayacaktır. Ama yine de istediğiniz kumaşı tarif etmekte zorlanırsanız 'bez çanta kumaşı' diyebilir veya yanınıza evden örnek bir bez çanta alabilirsiniz. Klasik bez çanta kumaşına sadık kalmak zorunda da değilsiniz tabi ki. İsterseniz farklı renklere, dokulara yelken açabilirsiniz. Tek renk kesmiyorsa, çift taraflı bir çanta için kolları sıvayabilirsiniz. Yine de, üzerinde yapacağınız süslemelerin net olarak görülebilmesi için desenli kumaşları pek tavsiye etmiyoruz. Tabi, bir de kumaş seçiminin dikiş becerilerinizle yakından ilgili olduğunu da hatırlatalım. Bazı kumaşlar var ki, biçmesi dikmesi bir dert olabilir dikişte acemi meraklılar için. Ama klasik bez çanta kumaşında bu gibi dertleriniz olmayacağını garanti edebiliriz!
  • Makas: Güzel, temiz, keskin ve tercihen sadece kumaş üzerinde kullanılmış bir makas kumaşı güzel keser. Güzel kesilmiş kumaş, güzel dikilir. Güzel dikilmiş bir kumaş, güzel süslenir. Bu böyle uzar gider... Makas önemlidir.
  • Kumaş kalemi: Aslında bildiğimiz renkli sabun. Evdeki sabunlarınızdan birini de kullanabilirsiniz. Hevesli bir meraklıysanız tuhafiyelerden kalem şeklinde üretilen renkli sabunlardan da alabilirsiniz. Kumaş kalemi çantanızın kalıbını kumaşa yansıtırken ve biçki yaparken (yani kumaşı keserken) işinizi kolaylaştırır.
  • İp: İster kumaşınızla aynı renkte, ister farklı, ister renk geçişleri olan bir ip edinmelisiniz. Önemli olan ipin sağlamlığı. Eğer evde ipiniz yoksa, yenisini alacaksanız, 0 pamuklu iplerden kaçınmanızı öneririz. Polyester karışımlı ipler daha sağlam olur. İpin sağlamlığı özellikle önemli, ne de olsa elbise değil, içinde birşeyler taşımak üzere çanta dikeceğiz.
  • İğne: Hem dikiş iğnesi, hem de acemi dikiş meraklıları için renkli başlıklı toplu iğneler gerekecektir.

Geri kalan malzemeler süsleme, çizme, boyama, işleme ile ilgili ve hayal gücünüzle sınırlı! Dümdüz bir çanta diktik diyelim, bakalım bu çantayı nasıl şenlendirebiliriz?

Elinize iğne ipliği almışken, hiç bırakmayın, dikişlik süslemelere girişelim! Dümdüz bez çantanız önünüzde. Şimdi biraz çekmece karıştırma zamanı. Kimbilir hangi gömlekten düşen o iki düğme, minik bir artık yün yumağı, ayakkabılardan birinin kullanmadığınız o yedek bağcıkları, pek giymediğiniz bir eteğin kumaşı, bayılarak alıp da hiç takmadığınız kolyenin boncukları... Çekmecelerin hepsi birer define sandığıdır aslında. Yeter ki başka bir gözle bakalım. İster tüm bu malzemeleri içgüdüsel bir kompozisyonla çantanıza dikip soyut takılın; ister o iki gömlek düğmesini şirin bir kedinin gözü olarak dikin, bıyıkları da yünden olsun... Etek kumaşını bir pencerenin perdeleri yapın veya cep olarak kullanmak için dümdüz kesip çantaya dikiverin. "Yok, benim çekmecelerim hep acayip gerekli şeylerle dolu" diyorsanız, birkaç minik malzeme alarak da tüm bunları yapabilirsiniz tabi ki. Keçe parçaları, ponponlar, püsküller... Hepsi de ellerinizde şekillenip bez çantanıza kavuşacağı o anı bekliyor!

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal